ALTER EGO
Lakner László kiállításához kapcsolódó művészetpedagógiai foglalkozások
(2022. május 28. – 2022. szeptember 11.) 

 

A varázsló kisinasa 

korosztály: óvodás kortól – 5. osztályig 

Volt egyszer egy kisinas, aki egy híres mágus mellé szegődött tanoncnak. Miközben igyekezett mindenben a mester segítségére lenni, próbálta a varázslás fortélyait is elsajátítani. Igen ám, de történt egyszer, hogy a kisinas pakolgatás közben véletlen kiborított egy varázsitalt. Ennek hatására minden tárgy életre kelt a padláson. Vajon sikerül visszaváltoztatnia őket mielőtt a mágus észreveszi? 

Varázskönyv 

korosztály: 6. osztálytól – 8. osztályig 

Különböző méretű könyvek sorakoznak, de nem épp a megszokott módon. Könyvszekrény helyett a falon lógnak, mintha csak képek lennének. Borítójukkal felénk fordulva, szinte szemeznek velünk. Viszont hiába a figyelemfelhívás, mivel össze vannak kötözve, ezáltal meg is vannak fosztva eddigi funkciójuktól. De akkor kire várnak? Kihez szólnak? Képzeljük el, hogy az egyik hirtelen beszippant minket, így annak belsejében találjuk magunkat. De mi a varázsszó? Ha megfejtjük a festményekbe rejtett kódokat, talán kijuthatunk. 

Képbe olvadt gondolatok 

korosztály: 9. osztálytól – egyetemista korosztályig 

Ha egy alkotásba rejtett írást utánzó levelet kellene írnod, te hogyan kezdenél hozzá? Miként próbálnád magad kifejezni vizuálisan? Milyen plusz gesztusos és jelzés értékű elemeket használnál? Lakner László művészetében a betűk és a szkripturális motívumok hangsúlyos szerepet kapnak.          A Lettre imaginaire című munkáin néha indaszerű elemek jelennek meg, máskor pedig szögesdrótok tekerednek előttünk. A foglalkozás során elmerülünk Lakner László képzeletbeli betűinek világában, miközben a színek, a forma és a látvány hangulata alapján próbáljuk a leveleket megszólaltatni.  

 

időtartam: 60 perc      jegyár: 700 Ft/ fő 

További információ: Csőke Kitti művészetpedagógusnál a csoke.kitti@modemart.hu e-mail címen vagy a +36/20 339-38-40-es telefonszámon.