Művészetpedagógia

Művészetpedagógia a MODEM-ben

A kortárs művészet természeténél fogva korunk kérdéseire reflektál, a maga sajátos nyelvén. Kiállításainkhoz kapcsolódva ezt a sajátos nyelvet – a kortárs képzőművészet forma- és szókincsét – és napjaink aktuális kérdéseit szeretnénk megismertetni a gyerekekkel. Művészetpedagógiai küldetésünk, hogy segítsük a kiállítások befogadását, megismertessük a fiatalokkal a képzőművészet jelentős alkotóit, alkotásait – interaktív, játékos feladatokon keresztül.

Művészetpedagógia csoportoknak

A korosztályi sajátosságokra nagy hangsúlyt fektetve már óvodás kortól (egészen az egyetemistákig) várjuk a fiatalokat művészetpedagógiai foglalkozásainkra. Az aktuális kiállításokhoz kapcsolódó foglalkozások minden korosztályhoz más nyelven szólnak.

Művészetpedagógia hétvégenként

Firkalak (6–10 évesek részére)

A kiállításainkhoz kapcsolódó alkalmak során a gyerekek játékos feladatok közben ismerkedhetnek meg a művészek munkáival. Az alkotásokhoz szőtt fiktív mesék és az érzékenyítő feladatok révén a résztvevők a művészetek iránt még nyitottabbá, fogékonyabbá válhatnak.

Művészetpedagógiai foglalkozások csoportok részére bejelentkezéssel: óvodásoknak és iskolásoknak fejenként 700 Ft-ért. Hétvégi művészetpedagógia foglalkozások gyermekek részére szintén 700 Ft/fő. A részletekről érdeklődni Csőke Kitti művészetpedagógusnál lehet a csoke.kitti@modemart.hu e-mail címen vagy a +36/20 339-38-40-es telefonszámon.

Művészet otthonról – gyerekeknek

Foglalkoztató füzetünkkel mostantól minden pénteken egy a MODEM–ben kiállított műalkotáshoz kapcsolódó mesével és a történethez illeszkedő játékos, mozgásos, kreatív feladatokkal várjuk az alkotni és kikapcsolódni vágyó gyerekeket.

Ugrás az elejére