A korosztályi sajátosságokra nagy hangsúlyt fektetve már óvodás kortól (egészen a középiskolásokig) várjuk a gyerekeket művészetpedagógiai foglalkozásainkra. Az aktuális kiállításokhoz kapcsolódó foglalkozások minden korosztályhoz más nyelven szólnak.

Óvodás és alsós gyerekeknek

Az óvódás és az alsós gyermekek életét még átszövi a mese világa, éppen ezért ezt a képzeletvilágot mi is gyakran alkalmazzuk a foglalkozások során. A mese erejét felhasználva a gyerekek egy varázslatos helyszínre csöppenek, ahol a kiállított tárgyak a mese részét képezik. A történetnek ők is aktív részeseivé válnak, különböző játékos feladatokat kell megoldaniuk, ezáltal segítve a főhőst, avagy a mese szereplőit. Az élmény által a gyerekek az alkotásokkal is megismerkednek.

Felsősöknek

A felső tagozatosoknál más jellegűek a foglalkozások. Itt is megmarad az élményközpontú oktatás, viszont a megszólítási forma változik. Mindegyik korosztálynál próbálunk az óra témájához, alkotásához, avagy annak technikájához, gondolatvilágához kapcsolódó alkotói tevékenységet is megvalósítani a gyerekekkel. A legfontosabb cél, hogy az alkotás öröme mellett mindenki reflektálhasson a látottakra, ami a megértést és a feldolgozást is elősegíti.

Középiskolásoknak és egyetemistáknak

A középiskolásoknak és egyetemistáknak szánt művészetpedagógiai foglalkozásoknál az alkotási tevékenység inkább jelzésértékűvé redukálódik. Helyette igyekszünk nagyobb hangsúlyt fektetni a szubjektív véleményüket kifejtő, vitaindító, avagy az érvelő készségüket fejlesztő feladatokra.

Időtartam: 60 perc
Jegyár: 700 Ft/fő

Foglalkozások: hétköznap 10 és 16 óra között (hétfő kivételével)
Jelentkezés és információk: Csőke Kitti, csoke.kitti@modemart.hu