Csőke Kitti múzeumpedagógus foglalkozásai

A kiskirály

korosztály: óvodás kortól – 5.osztályig

Volt egyszer egy gőgös kiskirály, akinek mindenki a kegyét kereste, mégis elégedetlen volt. A szakács bármit főzött, az sosem ízlett neki. A zenészek hangszereiből áradó dallamok is inkább bántották a fülét. Az udvari bolond pedig bárhogy is igyekezett, sosem volt elég szórakoztató. Óriási elvárásainak senki sem tudott megfelelni, így örömöt sem lelt semmiben. Egyszer viszont egy sérült szárnyú kismadár repült be a kastélyba. Különleges tollazata azonnal elnyerte a király tetszését. Amint kiderült, hogy még beszélni is tud, a madár sorsa megpecsételődött. A kiskirály kalitkába zárta és mindenkinek büszkén mutogatta őt mint új szerzeményét. A madár érkeztével viszont egy fontos dolgot elveszített a király. Vajon melyiket választja?

A zöld lovas

korosztály: óvodás kortól -5.osztályig

Volt egyszer egy zöld lovas, aki cél nélkül bolyongott a nagyvilágban. Egyik nap viszont annyira elfáradt, hogy betért egy fogadóba. Amint fejét a párnára hajtotta, mély álomba zuhant. Ekkor hirtelen egy királylány jelent meg előtte, aki a segítségéért esedezett. Az elvarázsolt királylányt egy szoba falai közé zárta a gonosz boszorkány. Eddig bárkihez is szólt, senki sem hallotta meg a hangját. Már több éve raboskodik, így lassan kezdte feladni a reményt. Vajon sikerül a lovagnak megtörnie az átkot?

Időtartam: 60 perc

Bővebb információ és regisztráció: Csőke Kitti művészetpedagógusnál a csoke.kitti.modem@gmail.com e-mail címen vagy a +36/20 339 3840-es telefonszámon.

Belépő a foglalkozásokra: 700 ft/fő