:)

2020. aug. 07. - 2020. aug. 21.

Szmájli

A diákok úgy döntöttek, hogy a boldogsággal szeretnének foglalkozni.

Villámkiállításunk fő témáját az ország különböző középiskoláiban tanuló diákok választották, miként a tárlat címét is: szmájli. Három város, öt iskola, huszonegy diák – fotókkal két hétig a MODEM-ben. A 30 című kísérleti művészetpedagógiai programunkhoz kapcsolódva meghirdetett fotós projektre a nyári szünet ellenére huszonegy diák jelentkezett, akik az elmúlt hetekben on line találkozók során közösen határozták meg a projekt aktuális keretét, célját és formáját.

A diákok úgy döntöttek, hogy a boldogsággal szeretnének foglalkozni, mert a boldogság minden korosztály számára fontos téma, amelyet különböző szempontok szerint lehet bemutatni. Éppen ezért minden csoport más aspektusból közelített a tárgyhoz, de mindenki egyetértett abban, hogy a boldogság alapja az önelfogadás és az önismeret, ezért ez a megközelítési mód került a fókuszba. Az on line találkozók során a résztvevők megismerkedtek különféle kortárs művészeti alkotásokkal, pozíciókkal is, amelyek segítettek nekik megérteni, hogy milyen sokféle módon lehet egy-egy kérdéskörhöz hozzá nyúlni.

A projekt helyszíne eredetileg a debreceni Piac utca néhány kirakata lett volna. Időközben változott néhány dolog, így kirakatok helyett a MODEM második emeleti kiállítótere lett a workshop otthona, ahol a kiállítás végén egy játékos grafikai vizualizáción keresztül a látogató a munkafolyamatba is betekinthet.

 

A résztvevők a következő intézményekben tanulnak:

Batthyány Kázmér Gimnázium, Szigetszentmiklós / Debreceni Egyetem / Karinthy Frigyes Gimnázium,  Budapest / Kölcsey Ferenc Gimnázium, Budapest / Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium, Budapest / Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium

 

A résztvevők névsora:

Bakos Bernadett / Borsos Laura / Csombók Panni / Fábián Boglárka / Gál Kata / Holecz Mari / Horváth Janka / Huba Lili / Huong Quan Thi Thu / Lengyel Anna / Lutz Boglárka / Nagy Domonkos / Pál Borbála / Péter Virág Kata / Solymosi Jakab / Soós Regina / Szmolenszky Maja / Szvétek András / Tamás Mercédesz / Tóthpál Veronika / Zölley Hanna

 

A projekt vezetői:

Dobokay Máté / Don Tamás

Ugrás az elejére