Budai Krisztián

Eredetileg újfehértói vagyok, ám a zene szeretete, és az egyetem miatt kerültem Debrecenbe. 2007-2012 között végeztem felsőfokú tanulmányaimat a Zeneművészeti Karon, Klasszikus ütőhangszer szakon. Az egyetem közben lehetőségem nyílt tanítani, azóta is Hajdúböszörményben az Eötvösben oktatok ütőt, illetve a Medgyessyben zeneismeretet. A KrxternationalDobsulit is itt Debrecenben indítottam útjára, és több helyi zenekarban is megfordultam már. A jelenlegi produkciók: a Minimum 4, és a Traditions.

2015-óta csodálatos Meinl hangszereken játszom, a német hangszercég segíti a munkámat. 2018-ban indítottuk el a helyi, és környékbeli ütősökkel a Debreceni Perka Klubot, akikkel a város több pontján zenéltünk (Nagytemplom, Békás tó), és a környékbeli templomromoknál is jammeltünk már.

Itt a cívis városban ismertem meg a feleségemet “Marci bácsi fúvószenekarában”. Azóta két gyermekünk is született. Ez év januárjában kaptam meg a Debrecen Kultúrájáért Alapítvány Alkotói Ösztöndíját, ami óriási megtiszteltetésként ért. Tavasszal tartottuk volna a Percussion Debrecen 2020 workshop sorozatot, de a kialakult helyzet miatt most ezt is el kellett halasztani.

Szeretek itt élni, és a kultúra részese lenni. A szívügyem a kézzel üthető hangszerek.”

Ugrás az elejére