15. BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál (1. nap)

2019. szept. 03. 16:00

Másfél évtizede született Magyarország akkoriban egyetlen kizárólag rövidfilmeket felvonultató nemzetközi fesztiválja, a BuSho. Ezúttal 18 országból 70 rövidfilm került a versenyprogramba: 45 fikciós, 16 animáció, valamint 9 kísérleti film.

A fesztiválon 5 nap alatt 15 egyórás blokkba szervezve vetítjük le a versenyprogramot. Az érdeklődők láthatnak majd magyar, spanyol, francia, német, amerikai és brit rövidfilmeket. De lesz ritkaságnak számító lett, litván, mexikói, észt, olasz, svájci, ausztrál és kanadai alkotás is.

A filmeket eredeti nyelven vetítjük angol felirattal.

A vetítésekre a belépés ingyenes!

Sőt, a filmnézők a fesztivál ideje alatt féláron nézhetik meg a MODEM kiállításait.

Részletes program blokkokra szedve:

I.Blokk

Boyplay / Edgar Burgos / 13:00 / Spanyolszág

Gyerekek egy csoportja megelégeli iskolatársaik folytonos zaklatását, és egy élet-halál meccsre hívják ki a zaklatókat az ebédszünetben. Évekkel később, egy idős ember emlékszik vissza az eset kimenetelére, mely végül meghatározta az egész további életét.

Jakab / Dávid Attila / 14:48 / Magyarország

Apja halála miatt Jakab hosszú idő elteltével hazalátogat. A váratlan helyzet arra kényszeríti, hogy szembesüljön lezártnak hitt érzéseivel. Egy történet emberi kapcsolatokról, menekülésről, menedék- és otthonkeresésről.

Dürrenwaid 8 / Ines Christine Geißer / 7:00 / Németország

Egy ház, egy kert, egy patak. A kunyhó és a fáskamra, megannyi emlék és történet, múlt, jelen és jövő.

Age of Reason / Tom Colley / 11:00 / Egyesült Királyság

Mivé lesz az emberiség etikai hozzáállása egy bolygón, amelynek
népessége eléri a 10 milliárdot? Morális eszmecsere eutanáziáról, családi kapcsolatokról, szükségtelen fogyasztásról, környezetkárosításról, egy fiatal fiú szemszögéből egy autokrata környezetben.

A Snake Marked / Juan Riedinger / 13:48 / Kanada

Egy elítélthez váratlan látogató érkezik, aki szembesíti őt a múltjával, és összemossa annak határvonalát a jelen valóságával.

II. Blokk

Kolektīvs.ES / Adriāna Roze / 21:00 / Lettország

Ironikus komédia a hazugságról és a hit elvesztéséről. Egy kis falu
papírgyárába látogatókat várnak a minisztériumból. Ahogy a gyárigazgató és csapata igyekszik kreatív módon elterelni a hivatal figyelmét, valami sokkal fontosabb dolog kerüli el a figyelmüket.

Home Away 3000 / Héloïse Pétel, Philippe Baranzini / 11:17 / Franciaország

Miután kényszerleszállást hajtott végre egy ismeretlen bolygón, az űrkutató nekilát megjavítani az űrhajóját. Mit sem sejt arról, hogy egy különös és meglepő találkozásban lesz része.

A bérlők / Regős Ábel / 1:00 / Magyarország

Egy fiatal pár éppen az új lakásukat nézi meg…

Facelift / Jan Riesenbeck, Jan Riesenbeck, Dennis Stein-Schomburg / 6:46 / Németország

Egy férfi feje önálló életre kel, miközben mindennapi életéről mesél.

Beyond Her Lens / Tereza Hirsch / 19:01 / Csehország

A film inspirációját egy női fotográfus, Jana Andert élete és munkássága adta, aki háborús övezetekben dolgozott. Alex Prágába történő visszatérését követi nyomon, aki egy Mosulban készült felvétel darabjait igyekszik összeszedni.

III. Blokk

Salam / Claire Fowler / 13:36 / Egyesült Államok

Egy arab nő a New York-i éjszakai műszakja közepette várja a fejleményeket, melyek családja sorsáról dönthetnek Szíriában.

If <Girlfriend Deluxe> / Steve Moss / 6:51 / Egyesült Királyság

Frank igyekszik helyreállítani megromlott intim viszonyát Cindy-vel, a szintetikus örömforrással. Ám Cindy-nek más elképzelései vannak, így a férfi nehezen találja meg a vágyott kapcsolatot kettőjük között.

The night / Martín Romero / 11:45 / Spanyolország

Egy Farkasember és egy Holdkisasszony egy tóban találkoznak egy meleg nyári éjszakán. Fellángol a szenvedély köztük, és azonnal egy idilli szerelem alakul ki kettőjük között. Mégis, egy váratlan esemény felforgatja az életüket.

A nagy dobás / Borsos Miklós / 27:18 / Magyarország

Tamás fiatal rendező, első nagyjátékfilmjét forgatja, ám a főszerepet játszó, lecsúszott Mihály képtelen hitelesen eljátszani a saját vízbefulladását. Épp kezdenének kicsúszni az időből, amikor Tamásnak megdöbbentő ötlete támad…

Ugrás az elejére