15. BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál (2. nap)

2019. szept. 04. 16:00

Másfél évtizede született Magyarország akkoriban egyetlen kizárólag rövidfilmeket felvonultató nemzetközi fesztiválja, a BuSho. Ezúttal 18 országból 70 rövidfilm került a versenyprogramba: 45 fikciós, 16 animáció, valamint 9 kísérleti film.

A fesztiválon 5 nap alatt 15 egyórás blokkba szervezve vetítjük le a versenyprogramot. Az érdeklődők láthatnak majd magyar, spanyol, francia, német, amerikai és brit rövidfilmeket. De lesz ritkaságnak számító lett, litván, mexikói, észt, olasz, svájci, ausztrál és kanadai alkotás is.

A filmeket eredeti nyelven vetítjük angol felirattal.

A vetítésekre a belépés ingyenes!

Sőt, a filmnézők a fesztivál ideje alatt féláron nézhetik meg a MODEM kiállításait.

Részletes program blokkokra szedve:

IV. Blokk

Katapult / Szövényi-Lux Balázs / 27:20 / Magyarország

A rendszerváltás hajnalán Nana Magyarországra látogat, találkozik Gauval, akivel rövidesen egymásba szeretnek. Mikor a lány visszautazik az USA-ba, a fiatal Gau egy különös gépet épít, mely reményei szerint katapultálja a világ másik felére.

Medium Rare / Luca Cioci / 4:35 / Olaszország

Funkcionális és esztétikai értékek visszatérő, mégis megkérdőjelezhető otthoni jelenetekben.

A Demonstration Of Brilliance In Four Acts / Morten Tšinakov, Lucija Mrzljak / 15:03 / Észtország

Az emberek egy különleges valakire várnak, aki meg is születik: egy felnőtt férfi öltönyben. Mindenki őt, és a teátrális, ugyanakkor teljesen értelmetlen előadásait ünnepli.

Beautiful day / Fabrice Herbaut / 3:42 / Franciaország

Eloise izgatottan készül első randijára, hosszú egyedüllét után. A nap süt, Párizs városa élettel teli és a világ az ő kis kagylóhéja…

V. Blokk

TNT Boxerstory / Mark Gerstorfer / 20:00 / Ausztria

Büszkesége és összetört szíve vezérli TNT-t az egykori bokszolót, akinek sosem sikerült a csúcsra jutnia. Hogy könnyen pénzhez jusson, elfogad egy piszkos ajánlatot, azonban néhány pillanattal a ringbe lépés előtt derül ki számára, hogy a meccset elveszítenie sokkal nehezebb lesz, mint gondolta.

Lidérc Úr / Tóth Luca / 19:26 / Magyarország

A fiatal férfi mellkasröntgenén egy aprócska személy sziluettje rajzolódik ki, fejének búbja tumorként türemkedik ki az ifjú oldalából. Vajon ki ez a parányi lény és milyen változást hoz magával, miután világra jön a férfi testéből?

On The Other Side / Zulma Rouge / 12:00 / Franciaország

Eugene függősége egy olyan szoftver iránt, amely álmokat generál. A gép a felhasználó környezetére alapozva működik, és segítségével a fiú álmai őrült, és korlátok nélküli világában találja magát.

Catharsis / The Polo Brothers / 4:54 / Spanyolország

Művészi gipszelés a világ legkevésbé konvencionális plasztikai sebészével.

#Jótett / Tápai Gergely / 3:25 / Magyarország

Megtört, öreg hajléktalan felé segítő kéz nyúl. Az adomány azonban ezúttal sincs ingyen, korunk nagy ellentmondása jelenik meg: kell-e like a jótett mögé?

VI. Blokk

The Visitor / Justin Olstein / 10:03 / Ausztrália

Melbourne napjainkban. Naomit egy menekülő, őrjöngő fiatal nő kelti fel. Naomi nem tudja mit kezdjen a helyzettel, és ahogy múlik az éjszaka, el kell döntenie mennyire messze hajlandó elmenni, hogy megóvja a látogatóját.

Hot Dog / Alma Buddecke, Marleen Valin / 7:41 / Németország

Hanna igencsak szélsőségek közt csapkodó viszonyban áll saját vaginájával. A lány felidézi hogyan változott meg a szexuális élete az idő előrehaladtával. Pl. az az eset, amikor a lány felfedezte a PlayStation kontroller vibrációs funkcióját.

Where I was born / Jungmin Cha / 4:25 / Egyesült Államok

Rövid és humoros képeken keresztül igyekszik a film kritikát megfogalmazni a különféle szociális problémákról, mélyen beleásva magát a dél-koreai kultúrába.

A narancs útlevél / Fazekas Gyöngyi / 20:00 / Magyarország

Te mit áldoznál fel azért, hogy anya lehess? Adnál életet, ha cserébe le kellene mondanod a magadéról? Disztópikus történet egy fekete-fehér világba zárt lányról.

The Worm / Charles Grenier / 14:18 / Kanada

A családi ház megöröklésével Jules és Alice előtt lehetőség nyílik, hogy megírják a saját fejezetüket a család történetében. Ám a házban lakozó különös erők ebben megpróbálják megakadályozni őket. Vajon a nosztalgia az őrületbe kergeti Julest?

Ugrás az elejére