15. BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál (3. nap)

2019. szept. 05. 16:00

Másfél évtizede született Magyarország akkoriban egyetlen kizárólag rövidfilmeket felvonultató nemzetközi fesztiválja, a BuSho. Ezúttal 18 országból 70 rövidfilm került a versenyprogramba: 45 fikciós, 16 animáció, valamint 9 kísérleti film.

A fesztiválon 5 nap alatt 15 egyórás blokkba szervezve vetítjük le a versenyprogramot. Az érdeklődők láthatnak majd magyar, spanyol, francia, német, amerikai és brit rövidfilmeket. De lesz ritkaságnak számító lett, litván, mexikói, észt, olasz, svájci, ausztrál és kanadai alkotás is.

A filmeket eredeti nyelven vetítjük angol felirattal.

A vetítésekre a belépés ingyenes!

Sőt, a filmnézők a fesztivál ideje alatt féláron nézhetik meg a MODEM kiállításait.

Részletes program blokkokra szedve:

VII. Blokk

The Moor / James Everett / 11:50 / Egyesült Királyság

Oliver és lánya majálisra igyekeznek, ám amikor a lánynak nyoma vész, a férfi úgy érzi, hogy egy rejtélyes vadász rabolta el. A lány keresése szinte rémálommá válik a férfi számára.

The Blessed’s Dream / David Pantaleón / 3:21 / Spanyolország

Egy nap a tengerparton könnyen válhat misztikussá.

Nine steps / Marisa Crespo / 7:01 / Spanyolország

Az éjszaka sötét, és csupa rémség egy kisgyerek számára, főleg Saúl esetében, akinek egy hosszú és sötét folyosón át kellene eljutnia a mellékhelyiségbe. Az apja mindent megtesz, hogy bátorítsa gyermekét.

Prímek / Ottlik Anna / 7:58 / Magyarország

A film egy felnőtt férfi reggelét mutatja be. A jelen képei közé vegyül pár emlék, amelyek a férfi gyerekkorát idézik fel.

Three Blades / Matthieu Maunier-Rossi / 29:21 / Franciaország

Haiti napjainkban. Egy háromtagú család napja: három férfi egymagában az álmaikkal és frusztrációikkal. Három generáció a perzselő napon. És mindhármuk között, mindenütt, minden kézben egy machete.

VIII. Blokk

A Mentor / Szabó Szonja / 29:50 / Magyarország

Sára magányos tinédzser, aki csak egyetlen emberrel osztja meg érzéseit a weben megismert Mentorral, aki a lány minden kétségbeesett pillanatában mellette áll, ezért a lány, vakon bízva benne, végrehajtja a tőle kapott feladatokat.

Escalation / Nacho Solana / 12:00 / Spanyolország

Anya és lánya vásárolni mennek. Még egy olyan hétköznapi szituáció, mint parkolót találni a bevásárlóközpontnál is képes hirtelen egy erőszakos összecsapássá fajulni.

Something happened / Anne Larricq / 8:11 / Franciaország

A nyaralás utolsó napja. Mindenki most látja egymást utoljára, és egyszerre mindenkinek sokkal szimpatikusabb lesz mindenki. Egy távoli sziréna hangjára kiürül a tengerpart. Vagyis majdnem…

Dead Animals / David Oesch & Remo Rickenbacher /10:00 / Svájc

Egy férfi, aki képtelen végső búcsút venni szeretett, ám elpusztult macskájától. Ám ekkor összefut egy rejtélyes emberrel, aki állatok kitömésével foglalkozik.

IX. Blokk

Bautismo / Mauro Vecchi / 18:14 / Olaszország

Roman egy fiatal latinó fiú, aki azért érkezik Milánóba, hogy az édesanyjával újra találkozzon. Nora, egy hasonló korú és származású lány mesél Romannak a Latin Armadáról, egy hírhedt és tisztelt latinó bandáról. Roman úgy érzi, ez lehet az egyetlen módja annak, hogy kitörjön a névtelenségből és a magányból.

Love Me, Fear Me / Veronica Solomon /6:00 / Németország

Mire lennél képes, hogy megszerettesd magad másokkal? A film egy táncos metafórája annak a szerepnek amit játszunk, azoknak az alakoknak, amiket felveszünk, azoknak a színpadoknak, amiken fellépünk, a közönségnek, amelyet le akarunk nyűgözni, és az árnak, amit megfizetünk.

Banális / Simonyi Balázs / 12:00 / Magyarország

Egy terrortámadás anatómiája – és hétköznapivá válása.

Pattern Recognition / Dirk de Bruyn / 4:51 / Ausztrália

A nyilvános éter nagyot változott a tranzisztoros rádiók óta. A film egy 60-as évekbeli melbourni rádióadás hangjait használja fel: az autóbalesetekről szól, melyeket a felgyorsult iramú kapcsolatteremtés idéz elő a mobiltelefon korában.

The Horizon Line / Guillaume Fabre-Luce / 20:00 / Franciaország

Cosimo tengerész, és nem tud dönteni a család illetve a küldetés között. Ám amikor ráébred, hogy 8 éves kislánya szenved az apja hiányától, úgy dönt nem hajózik ki és vele marad. Mikor egy rég elfeledett expedíció emléke feléled benne, a tenger újra szólítja Cosimót…

Ugrás az elejére