15. BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál (4. nap)

2019. szept. 06. 16:00

Másfél évtizede született Magyarország akkoriban egyetlen kizárólag rövidfilmeket felvonultató nemzetközi fesztiválja, a BuSho. Ezúttal 18 országból 70 rövidfilm került a versenyprogramba: 45 fikciós, 16 animáció, valamint 9 kísérleti film.

A fesztiválon 5 nap alatt 15 egyórás blokkba szervezve vetítjük le a versenyprogramot. Az érdeklődők láthatnak majd magyar, spanyol, francia, német, amerikai és brit rövidfilmeket. De lesz ritkaságnak számító lett, litván, mexikói, észt, olasz, svájci, ausztrál és kanadai alkotás is.

A filmeket eredeti nyelven vetítjük angol felirattal.

A vetítésekre a belépés ingyenes!

Sőt, a filmnézők a fesztivál ideje alatt féláron nézhetik meg a MODEM kiállításait.

Részletes program blokkokra szedve:

Felülnézet / Lőrincz Nándor, Nagy Bálint / 15:00 / Magyarország

Budapest, 7. kerület, lomtalanítás. Az egysnittes film egy banális utcai vitával indul, ami végül minden szereplő számára drámai fordulatot hoz.

Strawberry Eaters / Mattias Mälk / 14:39 / Észtország

Két farmer története, akiknek az eperföldjét tönkreteszik a kártevő csigák. A pár új életet próbál kezdeni a városban, ám amikor a nő bejelenti, hogy gyermeket vár, a paranoiás férfi azt gyanítja, hogy erről is a csigák tehetnek.

Old man / Trueba & Trueba / 8:00 / Spanyolország

Carmen egy újabb unalmas munkanap elé néz. Ahogy a munkaórák peregnek, valami nagyon különleges dolog történik, sajnos Carmen számára kevésbé az. A disztópikus társadalom önzőségének valósága telepszik rá Carmen életére.

1+1=1 / Rupert Höller / 7:00 / Ausztria

Egy fiatalember fekszik az ágyban. Későre jár, gondolatok cikáznak a fejében. Mi zajlik az agyunkban, amikor két ellentétes érzelem próbálja megosztani azt? Amíg nem hozol döntést, addig nem veszíthetsz. Igaz, nem is nyersz. Stagnálsz.

Beast of pray / Sandra Schröder / 18:03 / Németország

Egy nő, egy kutya, egy revolver: Rik mindenét elveszítette, és az erdőben szeretne véget vetni életének. Amikor a kutyája eltűnik a rengetegben, Riknek szembe kell szállnia az anyatermészettel. Csak akkor győzhet, ha szembenéz saját démonjaival.

XI. Blokk

Bonobo / Zoel Aeschbacher / 18:00 / Svájc

Felix a mozgássérült nyugdíjas, Ana az egyedülálló anya, és a szenvedélyes táncos Seydou sorsa egy beragadt liftben fonódik össze, és jellemük korlátai rajzolódnak ki egy csattanós végkifejlet kíséretében.

The Juggler / Skirmanta Jakaité / 11:05 / Litvánia

Ugyanabban a házban élünk, de különböző lakásban, más a munkánk, élethelyzetünk, hitünk, terveink. Saját kis világunkban azzal ámítjuk magunkat, hogy csak egy világ létezik. Néha úgy tűnik, hogy érthetetlen események sorozata történik meg, és a megértésük bizony nagy nehézséget okoz.

Rozgonyiné / Szeleczki Rozália / 21:32 / Magyarország

Egy különös éjszakán a huszonéves Juli, vőlegénye legénybúcsúztatóján köt ki. Vajon képes lesz helytállni a fiúk között, és ha igen, azzal kockára kell tennie kapcsolatát?

The Narrator / Julia Trofimova / 10:38 / Egyesült Államok

Egy kísérleti terápia keretében egy depresszív dolgozó munkanapját egy személyi narrátor kíséri végig, aki hangosan kimondja a dolgozó minden gondolatát.

XII. Blokk

Szerepzavar / Szirmai Márton / 24:50 / Magyarország

Soma színészként keresi a kenyerét, szeretné, ha apja elismerné tehetségét. Egy váratlan esemény következtében azonban viszonyuk még hűvösebb lesz. Soma szakmájába vetett hite is meginog, nem találja önmagát. Végül önbizalmát és bátorságát teszi próbára, hogy kivívja apja elismerését.

Relicious / Eugenio Villani, Raffaele Palazzo / 8:27 / Olaszország

Egy jólöltözött férfi vásárol a szupermarketben. Miután a szükséges dolgokat eltette, a hűtők felé veszi az irányt, hogy joghurtot válasszon. Meglepően tapasztalja, hogy a joghurtos dobozok nem a márkájuk szerint vannak csoportosítva, hanem vallások szerint.

A strange trial / Marcel Barelli / 9:58 / Svájc

„Mindig is szerettem volna filmet készíteni a vadászatról… úgy értem… a vadászat ellen! De ez nem olyan könnyű, ha vadászcsaládból származol… Kikértem apám véleményét, aki természetesen vadász, illetve anyámnak is van néhány hozzáfűznivalója…”

Limbo / Daniel Viqueira / 15:10 / Spanyolroszág

Amikor Xose képtelen adoptálódni az új élethelyzetéhez, egy önpusztító spirálban találja magát.

Ugrás az elejére