15. BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál (5. nap)

2019. szept. 07. 10:00

Másfél évtizede született Magyarország akkoriban egyetlen kizárólag rövidfilmeket felvonultató nemzetközi fesztiválja, a BuSho. Ezúttal 18 országból 70 rövidfilm került a versenyprogramba: 45 fikciós, 16 animáció, valamint 9 kísérleti film.

A fesztiválon 5 nap alatt 15 egyórás blokkba szervezve vetítjük le a versenyprogramot. Az érdeklődők láthatnak majd magyar, spanyol, francia, német, amerikai és brit rövidfilmeket. De lesz ritkaságnak számító lett, litván, mexikói, észt, olasz, svájci, ausztrál és kanadai alkotás is.

A filmeket eredeti nyelven vetítjük angol felirattal.

A vetítésekre a belépés ingyenes!

Sőt, a filmnézők a fesztivál ideje alatt féláron nézhetik meg a MODEM kiállításait.

Részletes program blokkokra szedve:

XIII. Blokk

White Mark / Anton Mamykin / 15:00 / Oroszország

Egy őszinte bányász, aki bevallja, hogy megcsalja a feleségét, és tiszta marad munka után. Emiatt azonban az élete elindul a lejtőn.

Teofrastus / Sergei Kibus / 15:00 / Észtország

Mese a szabadságról és együttérzésről a 80-as évek szovjet befolyása alatt álló Észtországban, egy macska és gazdája szemszögéből. Cat Teofrastus hajléktalanként él egy vasútállomáson, egy napon azonban otthont ajánl neki egy család.

Varjúháj / Pápai Pici / 19:00 / Magyarország

A Varjúháj főhőse egy kisfiú, aki anyukája betegségét és saját szorongását sötét, misztikus fenyegetésként éli meg, ami ellen egyedül ő veheti fel a harcot saját varázsereje segítségével.

Déguste / Anaïs Bertrand / 5:00 / Franciaország

Egy nap a tápláléklánc csúcsán, a legközelebb a lényeghez. Egy nap a kulináris összecsapásban.

Nest / Sonja Rohleder / 4:20 / Németország

A kissé naív paradicsommadár megpróbálja elcsábítani a kiszemelt párját.

XIV. Blokk

Idegen hangok / Wizner Balázs / 10:23 / Magyarország

Nyaralásból hazatérő magyar család embercsempész akció szemtanújává válik egy autópálya parkolójában, és egy pillanatra maguk is átélik a menekültsorssal együtt járó fenyegetettség érzését.

Sowing / Maryna Miliushchanka / 7:24 / Németország

Egy lány, akinek egyetlen kincse egy hímes tojás, megrökönyödve veszi észre, hogy nagymamája egy frissen levágott csirkét tálal az asztalra. A halállal első alkalommal szembesülő lány megkérdőjelezi nyugodt életét, majd újabb tragédiával szembesülve kénytelen feladni legféltettebb kincsét.

The Back / Maksym Kotskyi / 4:34 / Ukrajna

Mit szólsz? Úgy érzem ez már megtörtént. Minden megtörtént már, talán 100 évvel ezelőtt, talán épp tegnap. Lehet, hogy most is történik, és egy egész évszázadon át fog tartani. Az idő megszűnt létezni.

100% Pure pork / Emilie Janin / 17:00 / Franciaország

Blandine egy húsüzemben dolgozik. Hogy elkerülje a monotonitást, egy fantáziavilágot teremt, ahol dologtalan kolbászok veszik körül. A főnökével való találkozás után ez a világa összeomlik. Ő azonban nem hagyja annyiban a dolgot…

Retukiri Tukiri / Daniel Martin Rodriguez, German Tejada / 18:00 / Franciország

Jhony Camillába szerelmes, ám Camilla Tadeoba. Mi a probléma? Tadeo egy stilizált dinoszaurusz, amit Johny alakít egy gyermekműsorban, amit ketten Camillával vezetnek. Szerelmi háromszög egy nő, egy férfi, és egy kitömött állat között.

XV. Blokk

Entrópia / Flóra Anna Buda / 10:29 / Magyarország

Három térben három fiatal nő él különböző körülmények között. A rendszer meghibásodik és bomlani kezd melynek következtében a lányok képesek kilépni a saját közegükből és elindulnak egymás felé.

Sunset / Marcin Giżycki / 3:15 / Lengyelország

Négy férfi vár a villamosra. A filmet Zenon Wasilewski festménye ihlette, aki a lengyel animációs film atyja.

Benidorm 2017 / Claudia Costafreda / 22:19/ Spanyolország

Cunami közeledik Benidorm partjai felé. A város kiürül. Teresa, egy tengerparti hotel tulajdonosa a maradás mellett dönt, mintha semmi probléma nem lenne.

Lobsters / Matt Huntley / 4:00 / Egyesült Királyság

Mark, a magányos férfi lelkitársára lel egy kempingben, aki nem más, mint a szomszédja Tanya. El is kezd fantáziálni kettejük közös jövőjéről. Minden tökéletesnek ígérkezik… ha nem Dave-en múlna a dolog.

Mamartuile / Alejandro Saevich /11:40 / Mexikó

A mexikói elnök ciklusának utolsó napjait tölti, és a jövőjét tervezgeti. Minden rendben zajlik, míg egy nemzetközi konfliktus kirobbanása meg nem zavarja a pihenését.

Ugrás az elejére