A négyzetekre esett erdő

2020. aug. 20. 10:00

Boldogság – Algoritmusok – MODEM-gyűjtemény

Jazz koncert, tárlatvezetés és drámajátékok

A MODEM augusztus 20-án négy kiállítással és különleges programokkal várja az érdeklődőket.

 

A négyzetekre esett erdő (10.00-11.00)

Művészetpedagógiai foglalkozás gyerekeknek Csőke Kittivel (5-10 éves korig)

Varázserdő mélyén, az odvas fák rejtekében élnek az árnymanók. Nevüket azért kapták, mert bármilyen árnyéknak a formáját képesek felvenni. A legenda szerint ötszáz évvel ezelőtt öt árnymanó hozta létre e helyet. Viszont a varázslat lassan gyengül. Ennek egyik jele, hogy a csodalények világa elkezdett négyzetekké szétesni. Néhány árnymanó mégis eldöntötte, hogy szembe szál a sorssal és megakadályozza az erdő pusztulását.

Palackba zárva (11.30-12.30)

Művészetpedagógiai foglalkozás gyerekeknek Csőke Kittivel (5- 10 éves korig)

Volt egyszer egy kastély, melyben egy gőgös király V.F. élt. Pontos nevét senkinek sem árulta el, ezért mindenki csak Varázsló Felségnek hívta. Magányát esti mulatságokkal próbálta feledni. Alattvalóinak megparancsolta, hogy különleges produkciókkal szórakoztassák őt. Viszont ha az nem nyeri el a tetszését, palackba zárja őket örökre. Az üvegek egyre csak gyűltek, míg egyszer az egyik szolgáló el nem ejtette az egyiket. A varázslények kiszabadultak, majd bosszúból bezárták a királyt egy sötét szobába. Azóta is ott raboskodik. Bár tettét már rég megbánta, könyörgését mégsem hallja senki. Maradék varázserejét arra használta, hogy segélykérő levelét megírja és eljuttassa az emberek világába, hátha valakinek megesne rajta a szíve.

Mondd, mutasd és mozogj! (17.00-18.00)

Drámapedagógiai foglalkozás 7-12 éves gyerekeknek Szabó Dániellel

Szerepjátékokkal, csapatépítő és improvizatív feladatokkal, játékos nyelvi és mozgásgyakorlatokkal fejlesztjük a gyerekek társas, önkifejező és kommunikációs készségeit. Drámajátékok segítségével megismerkedünk önmagunkkal, a társainkkal és a színjátszás különböző változataival.

Ugrás az elejére