Alföld-lapbemutató Csányi Vilmossal

2018. jan. 18. 18:00

„Azt gondolom, hogy mi nagyon keveset tudunk az állatokról, sokkal kevesebbet, mint amennyit lehetne, de ez idővel fejlődik, amint a kutyák elkezdenek beszélni.” (Csányi Vilmos)

Mitől ember az ember és mitől állat az állat, ha minden faj gondolkodik? Egyáltalán: az ember is állat? Az Alföld irodalmi, művészeti és kritikai folyóirat legújabb, 2018/1-es száma hasonló kérdésekre keresi a választ. A varjak, macskák, szarvasok, bogarak és baziliszkuszok világát is játékba hozó, tematikusan párbeszédbe lépő szépirodalmi szövegek után egy Csányi Vilmos Széchenyi-díjas magyar etológussal készült nagyinterjú olvasható, amit az Állat az irodalomban című konferencia előadásainak tanulmánnyá szerkesztett szövegei követnek, s a lapszámot záró szemle rovat is közöl kapcsolódó recenziókat.

Az Állat-szám szerzői közül Balogh Gergővel, Csányi Vilmossal és Géczi Jánossal a témát övező kérdésekről, irodalmi és azon túli összefüggésekről 2018. január 18-án (csütörtök) 18 órától Áfra János szerkesztő beszélget a MODEM fogadóterében.

„Amikor ember, akkor máris más- / valaki. Természeténél fogva / néma, ezért mások által beszél.” (Géczi János)

A belépés ingyenes.

Ugrás az elejére