Alter ego

2023. okt. 06. 17:00

 

Szeretettel várunk mindenkit Lakner László: Alter ego MODEM-ben megrendezett kiállításának (2022. május 28. – 2022. szeptember 25.) ingyenes katalógusbemutatójára.

A címadás önmagában is rejtélyes, talányos, akár a művész alkotásain megjelenő – gyakran idegen eredetű – feliratok, töredékek, idézetek, varázsigék, palindrómák. Az alteregó kifejezés szó szerint a másik énre utal, asszociációként felidézve Arthur Rimbaud híres mondatát: „én, az valaki más” („je est un autre”). Lakner maga is hivatkozik erre a mondatra Önmodellezések című konceptuális sorozata kapcsán, amelyben Önmagát modellként használva modellezett társadalmi és egzisztenciális helyzeteket.

A kiadványban szereplő műveit is beleértve gyakran modellez történeti, társadalmi helyzeteket, megidézve a kultúrtörténet és a történelem fontos alakjait, nagyléptékű tárgyfestészetként értelmezve újra a dokumentumokat, a Másik írását követve, sajáttá téve, interiorizálva, a szó szoros és átvitt értelmében is újraírja a levelezőlapok és a kéziratlapok szövegeit.

A katalógusban Fehér Dávid kurátori bevezetője általános pályaképet ad, Sarah Wilson elsősorban Lakner és az új figuratív tendenciák összefüggéseire koncentrál, Eckhart Gillen szövegében a konceptuális művek és a könyvművek kerülnek fókuszba, Thomas Hirsch pedig a művész 1974 utáni, németországi periódusairól ír.

Program:

Kerekasztal-beszélgetés

Résztvevők: Fehér Dávid, Hornyik Sándor, Radnóti Sándor

Moderál: Topor Tünde

Helyszín: Írók Boltja, Budapest, Andrássy út 45.

Az esemény mindenki számára ingyenes!

Szeretettel várunk mindenkit!

A látogatók részvételükkel elfogadják, hogy a programok során hang- és képfelvételek készülnek, amelyeket a MODEM felületein promóciós céllal felhasználhatunk.

Ugrás az elejére