Art Unboxed

2021. ápr. 16. 17:00

Mindketten debreceni származásúak, azonos generáció tagjai, pályájuk kapcsolódik Egerhez és Budapesthez, határozott és egyedi karakterrel, identitással képviselik a képzőművészeti fotográfiát.

Fátyol Viola a megrendezett dokumentarizmus eszközével vizsgálja a magyar vidék, s annak közösségének sajátos miliőjét. A személyesség, a saját élményeinek feldolgozása és általános érvényűvé tétele az a közös pont, ami minden munkájában kiemelt fontossággal megjelenik.

Vékony Dorottya munkáiban olyan társadalmi jelenségeket vizsgál, mint az egyén és a közösség kapcsolata, képzelt és valós közösségek. Fontos témája a test, mint a világgal, a környezettel és az önmagunkkal való viszony primer tükre. Sorozataiban a személyes történetek és kritikai megfigyelések gyakran az abszurd humorral keverednek.
Mindketten tagjai a Modem Debreceni Nemzetközi Művésztelep kurzusának, ahol a bevésődés tanulási és alkalmazkodási metódusait vizsgálták a művészi alkotások létrehozásának folyamatában; az előre gyártott képek invázióját, azok eredetéről és terjedési mechanizmusát.

Art unboxed_13, azaz Modem 2021 januárjában indult Művészet kicsomagolva tematikus beszélgetéssorozat tizenharmadik kiadásában a fotográfiával, mint médiummal és témával foglalkozó képzőművészekkel találkozhatunk. Április tizenhatodikán, pénteken 17 órától egy-egy alkotásukat, de főként életüket és munkásságukat próbáljuk meg kicsomagolni némi személyes mondandóval kiegészítve, a szigorúan szakmai témákat is megelőzve.
A beszélgetőpartner ezen a héten Süli-Zakar Szabolcs és Don Tamás a Modem kurátorai, a program pedig a Modem Facebook oldalán mindenki számára követhető. És ingyenes, de köszönettel vesszük, ha jelképes összegű Modem-jeggyel minél többen támogatják a munkánkat. A támogatójegy (200 forintos áron) elérhető az alábbi linken.

Ugrás az elejére