Art Unboxed

2021. ápr. 30. 17:00

Utolsó felvonásához érkezett online beszélgetéssorozatunk, amelyben bemutatjuk a MODEM gyűjteményében szereplő alkotásokat és alkotóikat. A járványügyi helyzet miatt a szinte korlátlan on line tér korlátai közé szorított pénteki sorozat befejező részében két fotós, Barakonyi Szabolcs és Szilágyi Lenke lesz a vendégünk. Mindketten több szállal kapcsolódnak a városhoz. Barakonyi legutóbbi debreceni szereplése a B24 Galériában megrendezett Hűlt Hely című egyéni kiállítása volt, amelynek keretében a Hajdú-Bihar megyei rendőrkapitányság jóvoltából részt vehetett a helyszíni szemléken. Az index.hu egykori fotósaként és szerkesztőjeként tett szert országos hírnévre, munkásságát több hazai és külföldi fotós díjjal ismerték el, jelenleg a Magyar Képzőművészeti Egyetem Doktori Iskolájának hallgatója.

Szilágyi Lenke Debrecenben született és gyerekkorát is itt töltötte. Utoljára egy ikonikus fotójával szerepelt a MODEM elmúlt éveinek egyik legfontosabb kiállításán, a Panelen. Szilágyi Lenke a magyar fotográfia egyik kiemelkedő alakja, munkáit ugyancsak számtalan hazai és külföldi díjjal jutalmazták. Az ő sajátos stílusú fotóin keresztül megismerhetjük a 80-as évek második felének meghatározó hazai művészeti közegét, legyen szó filmről vagy színházról. Az elmúlt évtizedekben bejárta a világot és szubjektív, lírai képein dokumentálta a különböző városok, emberek életének pillanatait, sok esetben háborúktól és szegénységtől sújtott övezetekben.

Az eheti házigazdák: Koroknai Edit és Don Tamás. Tartsatok velünk minél többen a Modem facebook oldalán élőben, és aki szívesen segíti a munkánkat, jelképes, 200 forintos összegért megújult támogatójegyet is vehet az alábbi linken.

Ugrás az elejére