Báb – Szín – Fény

2018. jan. 16. 10:00

A képző- és bábművészeti foglalkozások a debreceni származású világhírű bábművész, Blattner Géza történetén keresztül az 1920-as évek párizsi avantgárd művészetét és a művészi bábszínház kialakulását ismertetik meg korosztályhoz igazodva, kreatív, játékos formában óvodás, általános és középiskolás csoportokkal.

Billentyűk – Blattner Géza kísérleti bábszínháza az avantgárd Párizsban című kiállítás ideje alatt minden kedden különleges, a Vojtina Bábszínház művészeinek előadásával kiegészített foglalkozásokat szervezünk 10, 12 és 14 órai kezdettel.

Időpontok: november 21., 28., december 5., 12., 19., január 9., 16., 23., 30., február 6., 13.

Óvodások és alsó tagozatosok számára

A halász és a hold ezüstje című mesét – amelynek története az emberi nagyravágyásról szolgál tanulsággal – a Vojtina Bábszínház előadásában ismerhetik meg a gyermekek. A meséhez kapcsolódva, játékos kerettörténetben fedezhetik fel a kiállítást, miközben kreatív feladatok segítségével kipróbálhatnak marionett-, kesztyű- és síkbábokat.

Felső tagozatosok számára

A foglalkozás a művészi bábjáték kialakulásának időszakát kiscsoportos szerepjátékok formájában ismerteti meg a tanulókkal, akik részesei lehetnek egy fiktív bábszínházi feladat megoldásának, miközben megismerhetik a múlt század elején Párizsban történt fontosabb képző- és bábművészeti eseményeket. A Vojtina Bábszínház művészei egy árnyjáték segítségével felidéznek számukra egy korabeli előadást, továbbá játékos, kreatív formában kipróbálhatnak különféle bábokat, bábmozgatási technikákat és egyéb bábszínházi effekteket is.

Középiskolások számára

A foglalkozás egy párizsi művészközösség történetét és annak kreatív erejét mutatja be. A diákok interaktív módon ismerhetik meg, hogyan fejlődött a bábjáték a síkbáboktól a vásári bábokon keresztül egészen a képzőművészeti bábokig. Láthatják Madách Imre Az ember tragédiájának előadásrészletét, amelyet – Blattner szellemiségében – a Vojtina Bábszínház művészei jelenítenek meg.

A foglalkozásokra előzetes bejelentkezés szükséges a jelentkezes@modemart.hu címen.

A csoportos kedvezményes belépő: 200 Ft/fő

Ugrás az elejére