DEBRECEN ART WEEK: Balogh Kristóf József: Kérdés nélküli válaszok

2024. máj. 09. 18:00

A MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ szeretettel meghívja Önt legújabb kiállításának megnyitójára május 9-én 18 órakor! 

Balogh Kristóf József debreceni születésű, jelenleg Budapesten élő és dolgozó képzőművész. Első intézményes, egyéni kiállítása a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ újonnan megnyíló terében, a Project Space-ben valósul meg.

Bár a festői minőségek megtéveszthetik a nézőket, Balogh valójában titokzatos incidenseket rögzítő képernyőfotókat használ forrásanyagként, amelyeken az ember nem pontosan tudja, hogy mi is történik. Ez a változatos vizuális gyűjtemény, a referenciák széles spektrumát használja fel és lépteti játékba. A művész új, anekdotikus festménysorozata, mely a kiállításra készült, gyakran eszközöl váratlan váltásokat a rajzfilmfigurák, az állatok és az emberi alakok között. Ezek a változások egyrészt az (ön)azonosság fluiditására történő utalásokként is tekinthetők, másrészről pedig az absztrakt gondolkodás és történetalkotás intenzitását erősítik. Az opak akril képek sok esetben csak nehezen kapcsolhatók egymáshoz, ami tovább fokozza azok elvont reprezentációjának logikáját és narratív szerkezetét. Balogh nem arra törekszik, hogy nyugodt elmélyülésre ösztönözze a nézőket, hanem arra, hogy olyan befogadói szituációt teremtsen, amelyben a nézők közvetlenül reagálhatnak az eredeti kontextusuktól megfosztott képekre.

Kurátor: Török Krisztián Gábor

A MEGNYITÓ PROGRAMJA: 

Köszöntőt mond:
Vizi Katalin, a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ ügyvezető igazgatója

A tárlatot bemutatja:
Balogh Kristóf József képzőművész és Török Krisztián Gábor, a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ kurátora

A látogatók részvételükkel elfogadják, hogy az esemény során hang- és képfelvételek készülnek, amelyeket a MODEM felületein promóciós céllal felhasználhatunk. A műsorváltozás jogát fenntartjuk.

Az esemény az I. Debrecen Art Week programjának keretén belül valósul meg május 9-12. között, mely során számos helyszínen várják programok az érdeklődőket.

További információ és részletes program itt tekinthető meg. 

Ugrás az elejére