BanZaj #22 – Freak Dream (CAN) / Dr. Kondor Noise

2018. jan. 16. 20:00

A 2018-as év érkeztével a BanZaj experimentális zenei sorozat is új erőre kap, a soron következő eseményre ismét egy külföldi előadót várunk: Magyarországon először nálunk lép fel a kanadai Freak Dream, amely most duó változatában szeli át Európát. Előtte egy igazi debreceni underground előadó is látható-hallható lesz a MODEM-ben, hiszen Dr. Kondor áll a közönség elé titkos asszisztenciájával.

20:00 – Dr. Kondor Noise

21:00 – Freak Dream

FREAK DREAM (CAN) (electro-punk, cold wave)

A Freak Dream a kanadai Vancouverben alakult Elliot Fanglord jóvoltából. A felvételeket egyszemélyes formáció készíti, amely a koncertekre zenekarrá növi ki magát. A zenész korábban több rock vagy ún. math-rock banda tagja volt (pl. a SSRIs) már, de játszott punk zenekarokban (pl. The Rebel Spell), valamint a pszichedelikus Springben is. Jelenleg a Freak Dream mellett a freak-jazzben utazó Big EviL és a math-rock Togetherness tagja.

A Freak Dream zenéjét olyan ismert előadók inspirálták, mint a Nine Inch Nails, a Prince, a Blood Brothers vagy a Melt Banana. A koncerteken változó felállásban működő formációt az európai körútján a szintén vancouveri Dirty Spells dobosa, Ryan Gambles kíséri el, így alkalmi duójuknak köszönhetően tapasztalhatjuk meg, milyen egy igazán energikus kanadai zenekar. A banda első EP formátumú hangzóanyaga, amely nemes egyszerűséggel a Freak Dream címet kapta, 2016-ban jelent meg a kaliforniai Popgang Records gondozásában. Az első valódi album 2018 elejére várható.

DR. KONDOR NOISE (noise, experimental, ebm, orvosi zene)

Kondor Tamás a debreceni ipari zene alapítója, úttörője. Nevéhez fűződik megannyi banda, de talán a legfontosabb ezek közül a Lyuhász Lyácint Bt. Nyugodtan nevezhetjük őt az ipari zene Kozsójának, hisz a rengeteg maga köré gyűjtött emberrel megszámlálhatatlan formációt hozott már össze. Ezúttal nem szólóban, hanem egy alkalmi produkcióval lép színpadra, de a fellépőtárs kilétét egyelőre jótékony homály fedi. Az előadás címe: Paks 2.

A műsorváltozás és a beengedés jogát fenntartjuk!

Belépő: 600 / 300 Ft

Ugrás az elejére