BanZaj #27 – Sungazers / Ghost Toast / pozvakowski

2018. máj. 15. 19:00

A BanZaj 27. fordulójában ismét a hagyományosabb értelemben vett zenekaroké a főszerep. A fellépő bandák tesztoszterontól duzzadó, gitárzajokban gazdag estét kínálnak az érdeklődők számára. Az egyik közülük már-már visszajáró vendég, hiszen a posvakowsi másodjára koptatja a Modem színpadát a BanZaj sorozat keretein belül. Az est első fellépője a szegedi Sungazers csapat, melynek tagjai nem csak a programsorozatban, de városunkban is először járnak. A másik formáció a debreceni Ghost Toast – a zenekar a városban ugyan rendszeresen koncertezik, ám eddig valahogy elkerülte sorozatunkat, de most már nem ússza meg sem a banda, sem pedig mi!

19:00 – Sungazers

20:00 – Ghost Toast

21:00 – pozvakowski

POZVAKOWSKI

(experimental, noise rock, visual)

Az ország nagy valószínűséggel leghangosabb zenekara. Öntörvényű noise rock, egy experimentális utazás, melyhez egyedülálló látvány társul.

A patikamérlegen kimért, improvizációtól mentes koncertjeik folyamatosan változó vizualitását 16mm-es vetítőgépek garmadája nyújtja. Ez egészíti ki a zenekar hangulati szélsőségek között ingázó hangorkánját a túlcsorduló érzelmektől egészen a kíméletlen zaj-zuhatagig.

Az elmúlt 18 évben 7 stúdióalbumon mutatták be az experimentális noise rock minden létező szegmensét, és eszük ágában sincs leállni. Jelmondatuk: Magyar földre, magyar turnét! Hiszen hónapok alatt játszani néhány koncertet az nem turné, hiába hívják így a hazai zenekarok, miközben nyilvánvaló, hogy annak semelyik része nem hasonlít turnéhoz. Miért nem próbál meg kilépni a magyar underground a turnénak nevezett hétvégi koncertezgetés nevetséges, konformista szokásából?  Ők megteszik.

Magyarország legstabilabb zenekara” (Pándi Balázs)

https://pozvakowski.bandcamp.com/

GHOST TOAST

(Instrumental, progressive, psychedelic)

A Ghost Toast egy kísérletezős, instrumentális progrock zenekar Debrecenből.

Rengeteg különböző zenét szeretnek (súlyosat, könnyűt, utazósat, elektronikusat, filmzenét, ambientet stb.), és használják is a felsorolt stílusok jegyeit, hogy maguknak (és persze a közönség számára is) valami különlegeset alkothassanak.

ghosttoastband.bandcamp.com/

SUNGAZERS

(alternative, progressive rock)

A Sungazers egy poszt-progresszív, őszművészeti szóló projekt, melynek megálmodója Géczi Gergő. A projekt központi eleme természetesen a zene, de emellett más-más művészek közreműködésével megjelenik a kortárs tánc, a képzőművészet és klipek formájában a vizualitás is.

A 2017 szeptemberében megjelent Narrow Lungs kislemez az Objects „konceptnovella” és album előzeteseként is felfogható. A fejezeteket dalok mesélik el, a koncerteken pedig vetítések gazdagítják a zenéket. 2017 nyara óta egy négytagú live-band is alakult, ahol Gergő Pohl Judit énekesnővel, Fazekas Máté gitárossal és Tokár Zoltán dobossal igyekszik minél többet megmutatni abból, ami a Sungazersben történik. Konceptuális, poszt-progresszív rock Szegedről.

http://www.sungazersofficial.com/

A műsorváltozás és beengedés jogát fenntartjuk! Nem toleráljuk a rasszizmust, homofóbiát, szexizmust és egyéb radikális nézeteket!

Belépő: 600 / 300 Ft

Ugrás az elejére