BanZaj #31 Cryptic Commands (AUT) / Flexible Juice / pokora (SVK) / The Sexists

2018. okt. 26. 19:00

Városunkba látogat első ízben az ausztriai Graz-ból érkező Cryptic Commands zenekar, akik egyben első turnéjukra készülnek hazánkban. A sorozat már-már házi zenekara az immár budapesti Flexible Juice trió lenyomja a nekünk kijáró évi showjukat, természetesen legnagyobb örömünkre. Szintén először jár Debrecenben a szlovákiai Kassából származó csapat, a pokora, akiket szintúgy először láthat magyar közönség. Az estet nyitja a debreceni duó, a The Sexists, akik első koncertjükre készülnek fennállásuk alatt.

19:00 – The Sexists

20:00 – pokora (SVK)

21:00 – Flexible Juice

22:00 – Cryptic Commands (AUT)

CRYPTIC COMMANDS (AUT)

(lo-fi, indie rock, powerpop)

A Cryptic Commands egy supergroup az ausztriai Graz-ból, akik magasról tesznek a tér és idő fogalmára. Az ő lo-fi, powerpop mini erőművük családiasnak hat, mintha mindig is itt lettek volna. Dani, Thomas, Sarah és Vera megoldotta a lehetetlent: a jó érzés dallamait továbbítják az embereknek, akik nem érzik jól magukat!

Ezidáig egy albumot jelentettek meg, melynek címe Farrago, amelyet a Wilhelm Show Me The Major Label kiadó jelentetett meg. A soron következő lemezük pedig már úton van!

https://wilhelmshowmethemajorlabel.bandcamp.com/album/farrago

FLEXIBLE JUICE

(lo-fi, alterrock)

Kísérletező lo-fi alterrock, sok dallammal, gitárreszeléssel, elektronikus minimalizmussal, monoton gépdob alapokkal, néha széttört ütemekkel. Sok évig duóként működő zenekar idén trióvá alakult, így a dallamos noise rock hangzást újabban misztikus/ködös szintifüggönyök dúsítják.

Legutóbbi nagylemezük tavaly novemberben jelent meg digitálisan és 50 db-ra limitált kazettán, a premier a recorder.hu-n volt:
“…az undergound rockzene egyik legegyedibb hangján megszólaló dalok” (recorder.hu)

https://flexiblejuice.bandcamp.com

POKORA (SVK)

(nowave, post, punk)

3 fickó, akik a hétköznapi élet vidéki élményeit összekeverik poszt-posztmodern észleléssel punk zenekarként. Nagyon eredeti, gondolhatjátok…

https://nepohoda.bandcamp.com/

THE SEXISTS

(garage, punk)

Nyáron formálódott kéttagú debreceni banda (gitár-ének, dob). Csajozás, szerelem és szabad levegő…

Ugrás az elejére