BanZaj #34 – Kentin Jivek feat Hadházi László / Bussi

2019. jan. 23. 20:30

A sorozat fennállása óta másodjára jön városunkba a budapesti, ám jelenleg az ausztriai Grazban élő és alkotó Tóth Kinga, azaz All Machine. A mai estére vendégzenésszel áll a színpadra, aki nem más, mint a grazi Patrick Wurzwaldner, aki dobon fogja kísérni őt.
Az est zárásaként a Párizsból első ízben hozzánk látogató Kentin Jivek lesz látható és hallható, aki az ambient és a folk zene öszvér műfajának jeles képviselője. Fellépései alatt rendszeresen invitál meg helyi előadókat, hogy együtt improvizáljanak, így alakult, hogy ezúttal a méltán ismert és népszerű debreceni humoristával, Hadházi Lászlóval – aki nem mellékesen kitűnő gitáros – fog egy feledhetetlent zajolni.

20:30 – Bussi (All Machine feat. Patrick Wurzwallner – AUT/HUN)
21:30 – Kentin Jivek (FRA) feat. Hadházi László

KENTIN JIVEK (FRA) feat. HADHÁZI LÁSZLÓ
(ambient, psychedelic folk)
– Kentin Jivek, a multi instrumentális és több nyelven beszélő zeneszerző, író és előadó, aki immáron több mint 15 album megjelentetésen van túl az elmúlt 8 év alatt. Rendszeresen kollaborál más zenészekkel szerte a világban. A zenei világa leginkább a ’70-es évek pszichedelikus műfaj leszármazottjának tekinthető.
– Hadházi László: „A zene nem a virtuozitásról szól, hanem az együttműködésről. A szabad zene határtalansága az együtt zenélők figyelméből, odaadásából épül, és válik produkcióvá. A pillanat feldíszítése, és annak a szépségével történő azonosulás motivál minden hangot, amit játszok. A zene azé, aki megérdemli.”
https://kentinjivek.bandcamp.com/

BUSSI (ALL MACHINE feat. PATRICK WURZWALLNER – AUT/HUN)
(visual and sound poetry, performance)
Bussi – Toth Kinga (All Machine) és Patrick Wurzwallner duója (dob+vokál+elektronika) Tóth Kinga vizuális- és hangköltő, író-performer, jelenleg Graz város írója. Patrick Wurzwallner dobos, kurátor és újságíró, többek között a Forum Stadtpark zenei kurátora, az Elevate Fesztivál, a Diagonale és a Stájer Ősz állandó munkatársa. Mindketten több grazi és nemzetközi formáció tagjai és aktív résztvevői a Grazi Improvizációs Klubnak. A Bussi kettőjük közös munkájának eredménye, dinamikus zajpárbeszéd.
https://allmachine.bandcamp.com/
wurzi.klingt.org

A műsorváltozás és a beengedés jogát fenntartjuk! Nem toleráljuk a rasszizmust, homofóbiát, szexizmust és egyéb radikális nézeteket!

Belépő: 600 / 300 Ft

Ugrás az elejére