BanZaj #37 – Mia Zabelka (AUT) / Iszlai (ROU)

2019. márc. 13. 20:30

A mostani szeánszon az osztrák Mia Zabelka lép fel, aki már zenélt együtt Lydia Lunch-al is, szóval nem ma kezdte a szakmát. Koncertjét az Osztrák Kulturális Fórum támogatja. Előtte a Kolozsvárból érkező Iszlai fog játszani, aki szintén még nem járt nálunk, így valódi újdonságokat láthatunk, hallhatunk az est folyamán!

20:30 – Iszlai (ROU)

21:30 – Mia Zabelka (AUT)

MIA ZABELKA (AUT)

(experimental, sound art)

Mia Zabelka az ausztriai Bécsben élő és alkotó kísérleti hegedűművész, dalszerző. Első megjelenése óta, amely a Somateme címet viseli használ fellépésein és lemezein elektronikus hangszereket és egyéb innovatív játékstílust, amelyek segítségével felfedező utat tesz a zene világában. Hegedűjével folyamatosan keresi az új hangzásokat, a hangszer határainak kitolását.

Korábban olyan zenészekkel kollaborált, mint Elliot Sharp, Lydia Lunch, Phill Niblock és még sokan mások. Legutolsó megjelenése a 2017-ben kiadott Cellular Resonance, amelyet az angol LCR Records adott ki.

ISZLAI (ROU)

(experimental, ambient, noise)

Filmes tanulmányai alatt már érdeklődött a zeneszerkesztés, zeneszerzés iránt. Számos film, animáció, és színházi előadás zenéjét írja, ezeknek létrejöttét producerként is kíséri. A mozgóképes munkák mellett többszörösen részt vett képzőművészeti performanszokon, installációkon. Jelenleg animációs sound design kurzusokat tart, szabadidejében elektronikus zeneproducerként tevékenykedik.

https://iszlai.bandcamp.com

 

A műsorváltozás és a beengedés jogát fenntartjuk! Nem toleráljuk a rasszizmust, homofóbiát, szexizmust és egyéb radikális nézeteket!

Belépő: 600 / 300 Ft

Ugrás az elejére