BanZaj #38 – pozvakowski / Alpha Strategy (CAN) / BOM

2019. ápr. 02. 20:00

Három formáció mutatja ki foga fehérjét, amelyek között van, aki a városunkba szinte már hazajár, van aki tényleg itthon van és van, aki most jár először nálunk. A hazai noise rock műfaj minden bizonnyal legismertebb és elismertebb figurái, a már Budapesten székelő pozvakowski zenekar, akik az utóbbi időkben minden évben ellátogattak hozzánk, így a 2019-es év sem lehet kivétel ez alól. Őket megelőzően a Debrecenben először fellépő, a messzi Torontóból ide teleportáló Alpha Strategy lesz látható és hallható, akik megismertetik velünk a kanadai noise rock dzsindzsás útvesztőit, és azt némi post punkal megspékelve térítik el végérvényesen iránytűinket. Az estet a helyi erő, azaz BOM nyitja meg, aki 2 év hallgatás után áll ismét színpadra, és ezt egy lemezbemutató turnéval ünnepli meg.

20:00 – BOM
21:00 – Alpha Strategy (CAN)
22:00 – pozvakowski

POZVAKOWSKI
(experimental, noise rock, visual)
Az ország nagy valószínűséggel leghangosabb zenekara. Öntörvényű noise rock, egy experimentális utazás, melyhez egyedülálló látvány társul. A patikamérlegen kimért, improvizációtól mentes koncertjeik folyamatosan változó vizualitását 16mm-es vetítőgépek garmadája nyújtja. Ez egészíti ki a zenekar hangulati szélsőségek között ingázó hangorkánját a túlcsorduló érzelmektől egészen a kíméletlen zaj-zuhatagig. Az elmúlt 19 évben 7 stúdióalbumon mutatták be az experimentális noise rock minden létező szegmensét, és eszük ágában sincs leállni.
“Magyarország legstabilabb zenekara” (Pándi Balázs)
https://pozvakowski.bandcamp.com/

ALPHA STRATEGY (CAN)
(noise rock, post punk)
Az Alpha Strategy legutóbb megjelent lemeze, amely elérhető CD-n és vinyl-en is, The Gurgler címet kapta a keresztségben. A korong 2018. augusztus 31-én látta meg a napvilágot. Ez a második lemeze ez a bandának, és a kiadvány hangmérnöki és egyéb technikusi feladatait az Electrical Audio studióban nem kisebb név látta el, mint maga Steve Albini! Az első lemez tébolyultságából visszavéve gondolták újra zenéjüket a felvételen. 2019-ben a csapat áttette székhelyét Torontóból Berlinbe, hogy egy igen komoly menetbe kezdjenek kontinensünkön, és egy hónap alatt körbe hajtsanak Europán. A csapat immáron már több, mint 30 országban játszott fennállása óta.
https://alphastrategy.bandcamp.com/

BOM
(noise rock, dark wave, industrial)
A BOM „formáció” a debreceni Bíró Kornél egyszemélyes projektje. Anyazenekarát tekintve a Lyuhász Lyácint Bt. basszusgitárosa és tagja immáron 22 éve. 2014-ben kalandvágyból kezdte meg munkásságát ebben formában. A kezdeti időkben 100%-ban improvizatív koncerteket adott, illetve felvételeket készített, majd 2015-ben kezdett számokat készíteni, amelyeket egyre több gép használatának segítségével folyamatosan fejlesztett, és formálta zenei attitűdjét. Rendszeres koncertezés mellett 2016-ban egy főleg németországi állomásokból álló turnét szervezett magának. Játszott emellett Csehországban, Ausztriában, Romániában, Szerbiában és Szlovákiában is. Jelenleg 4 albummal rendelkezik, amelyből 2 koncertfelvétel. 2 év kihagyás után 2019 tavaszán tért vissza egy új lemezzel együtt, amely az Alakok címet viseli.
„BOM visszatért, és barátságtalanabb, mint valaha.”
https://bass-o-matic.bandcamp.com/

A műsorváltozás és a beengedés jogát fenntartjuk! Nem toleráljuk a rasszizmust, homofóbiát, szexizmust és egyéb radikális nézeteket!

Belépő: 600 / 300 Ft

Ugrás az elejére