BanZaj #41 – N (GER) / Jeneses Ádám / Szakaszhatár

2019. jún. 07. 20:00

A 41. és egyben félévzáró BanZaj során három formáció érkezik ismételten hozzánk. A fellépők között egy visszatérő és két teljesen, vagy számunkra új alakulat, illetve előadó lesz látható és hallható.
A debreceni Szakaszhatár nemhogy az első BanZaj koncertjét készül abszolválni, hanem jelenlegi fennállásának az első performanszán esik majd túl. Gitárosukat, Katona Lórántot azonban már többször is hallhattuk itt. Őket a Budapestről érkező Jeneses Ádám követi, aki nem ma kezdte experimentális zenei útját, ám városunkban eddig még nem lépett fel szólóban. Utána a németországi Dortmund-ból ideröppenő N fog ismételten elvarázsolni minket egyedi gitárhangzásával. Őt a 2016-os V. Zajkert során már láthattuk a Modemben.

A koncert megvalósításában a DAAD nyújtott segítséget!

Menetrend:
20:00 – Szakaszhatár
21:00 – Jeneses Ádám
22:00 – N (GER)

N (GER)
(experimental, drone, noise)
N zenéje az adott pillanat tükre minden egyes előadás alkalmával. Hiába minden átgondolt előkészület, az aktuális hangulat mindig más vizekre vezet. Kezében a gitár, az effektjei és az erősítők, mint műszerek funkcionálnak fellépései során. Zenei gyökerei 1997-re tekintenek vissza, amikor is a [MULTER] nevű formációját megalapította. 2001-ben indította meg jelenlegi nevén az önálló projektjét. Azóta számtalan megjelenésen, és fellépésen van túl. Nem ritkán egyéb művészekkel kollaborálva is lehet vele találkozni.
http://www.n-1511.com/

JENESES ÁDÁM
(noise, drone, dark ambient)
Jeneses Ádám Budapesten élő és alkotó intermédia-művész. Performanszainak, installációnak meghatározó eleme a hang. Az elmúlt években több experimentális zenei projekt állandó részvevője.

SZAKASZHATÁR
(experimental)
A gitár, basszusgitár, dob felállású zenekar idén februárban alakult Debrecenben. Saját bevallásuk szerint: “Időnként hülyén jönnek a hangok egymás után, és fura helyen vannak”.

A műsorváltozás és a beengedés jogát fenntartjuk! Nem toleráljuk a rasszizmust, homofóbiát, szexizmust és egyéb radikális nézeteket!

Belépő: 600 / 300 Ft

Ugrás az elejére