BanZaj #42 – Isabelle Duthoit ft. Márkos Albert & Bolcsó Bálint

2019. szept. 29. 19:00

Az őszi szezon beköszöntével, kipihenve a Zajkertet folytatódhat a széria. Ez az alkalom különleges, hisz a sorozat történetében először kapcsolódik a MODEM születésnapi programkavalkádjába, ám ezúttal a 13-as szám szerencsét hozott számunkra! Emellett a budapesti méltán ismert és elismert JazzaJ programsorozat szervezőivel vállvetve hoztuk össze ezt a speciális eseményt.
A trió a kísérletezős improvizációs műfaj mélységeibe enged számunkra bepillantást nyerni a vasárnap kora esti óráiban.

19:00 – Isabelle Duthoit (FRA) feat. Albert Márkos & Bálint Bolcsó

ISABELLE DUTHOIT (FRA)
Francia énekes, klarinétos. Klasszikus zenei tanulmányokat folytatott a National Superieur de Musique de Lyon Konzervatóriumban, majd kortárs zenével kezdett foglalkozni. Énekelni autodidakta módon tanult. Különös hangja olyan, mintha egy beszélt nyelv fordítottja, vagy szavak nélküli dal lenne. Több zeneszerző is írt számára darabokat. Improvizatív és kortárs zenei, illetve free jazz rock formációkban is játszik. Fellép szólóban, illetve duóban Phil Minton-nal és Franz Hautzingerrel. 2008-ban a tokiói Villa Kujoyama bentlakó művésze lett. Nô és Bunraku énekesekkel is dolgozik együtt. 1995 és 2005 között egy kísérleti zenei, tánc- és filmfesztivál (Fruits de Mhere) egyik szervezője volt. 1997-től klarinét és improvizációs technika tanárként dolgozott az Evry Music School (Essone, Franciaország) zeneiskolában.

MÁRKOS ALBERT
Csellista, zeneszerző. 1967-ben született Kolozsváron, klasszikus zenei tanulmányait itt kezdte és itt is fejezte be. A Kolozsvári Zeneakadémiát két év után otthagyta, 1988 és 1992 között a Marosvásárhelyi, és a Kolozsvári Szimfonikus zenekarokban dolgozott, valamint a Concordia Kamarazenekar tagja volt. Klasszikus zenészi pályafutása 1992-ben véget ért. 1993 óta Magyarországon él. Improvizatív kortárs, alkalmazott és kísérleti zenével foglalkozik, komponistaként számos film, színházi és kortárstánc előadás zenéjét jegyzi.

BOLCSÓ BÁLINT
Budapesten, Bécsben, Párizsban, Hannoverben és Kölnben tanult zeneszerzést és elektronikus zenét. Rendszeres résztvevője volt a szombathelyi nemzetközi Bartók Szeminárium zeneszerzés-kurzusainak. Darabjai megszólaltak a Bartók Fesztivál mellett a Budapesti Őszi Fesztivál, a Making New Waves, a bécsi Wien Modern, a New York-i mise-en music festival és a CAFe Budapest keretében. A hangszeres és vokális darabokon kívül gyakran készít zenét filmekhez, színházi és táncelőadásokhoz, valamint hanginstallációkat és elektroakusztikus kompozíciókat. Alkotóként és egyetemi oktatóként egyaránt az új technológiák kísérleti zenei alkalmazásával foglalkozik, szívesen dolgozik élő elektronikával a legkülönbözőbb műfajokban és összeállításokban. Improvizáló zenészként is rendszeresen fellép. Háromszor részesült Kodály Zoltán zenei alkotói ösztöndíjban. 2011 óta a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán, 2014 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen is tanít.

A műsorváltozás és a beengedés jogát fenntartjuk! Nem toleráljuk a rasszizmust, homofóbiát, szexizmust és egyéb radikális nézeteket!

Belépő: 600 / 300 Ft

Ugrás az elejére