BanZaj #44 – Alex’s Hand / Lemurian Folk Songs / Gidnim’Rém

2019. nov. 05. 20:00

A sorozat 44. fordulójában három igen sajátos hangulatú és zenét játszó formáció teszi tiszteletét nálunk. Ami még egyből kijelenthető, hogy mindegyik először jár a BanZaj színpadán, és kettő Debrecenben is első alkalommal látogat el. A sort a Gidnim’Rém debreceni projekt nyitja, amely Urbán Bence fejéből pattant ki, ám koncerteken zenésztársakkal kiegészülve adja elő hétköznapinak egyáltalán nem nevezhető produktumát. Középen a pátyi Lemurian Folk Songs lesz, akik a pszichedelikus blues zene ingoványára vezetik a publikumot. Az estet a Berlinben működő nemzetközi, jazzes őrületet játszó Alex’s Hand zárja. Az ő, illetve a Lemurian Folk Songs turnéjukat is az újonnan megjelent albumaik kapcsán hozták össze.

Menetrend:
20:00 – Gidnim’Rém
21:00 – Lemurain Folk Songs
22:00 – Alex’s Hand (GER)

ALEX’S HAND (GER)
(avant-garde jazz, rant jazz)
Az Alex’s Hand egy post modern jazz duóként indult még az USA, Seattle városában Kellen Mills és Nic Barnes jóvoltából. Azonban a két tag Berlinbe költözésével az új zenésztársak csapódtak hozzájuk. Azóta egy nehezen behatárolható, azonban továbbra is erősen jazz-es vonásokat magánviselő 8 tagú formációvá duzzadtak.
Legújabb lemezük címe Hungarian SPA. Az album címe egy korábban kellemesen töltött, magyarországi élményt idéz meg. Talán jobb is, ha nem tudjuk, hogy mi történhetett… Ez a korongjuk már a 4. megjelenés tőlük és már túl vannak megannyi amerikai és európai körúton.
https://alexshandband.com/

LEMURIAN FOLK SONGS
(psychedelic blues)
A 2015-ben alakult Lemurian Folk Songs zenéje révén a ’60-as évek Amerikája simán találkozhat a ’80-as évek Kraut Rock-jával. Balkáni ízek beleoltva a magyar folkba, amely által egy igazán sajátos, egyedi hangzásvilágú zenekarrá váltak.
Rövid fennállásuk alatt máris túl vannak két európai turnén, számos és jelentős hazai fesztiválon is (Ozora) és a második nagylemezük is idén szeptemberben jelent meg.
https://lemurianfolksongs.bandcamp.com/

GIDNIM’RÉM
(jazz can opener)
A Gidnim’Rém a debreceni Urbán Bence egyszemélyes, közepesen kísérleti zenei projektje. Stílusában vegyes, poptól az elektronikán és rockon át a kaotikus kakofóniáig mindent megkörnyékez. Az egyértelmű hangulatok hiánya mellett a kínos pillanatok is fontos részét képezik a daloknak. 2006 óta létezik maga a Rém, koncertekre pedig változó zenekari felállásban és hangszereléssel jelenik meg, a dalok ritkán követik a korábbi felvételek formátumát egy az egyben. Különösebb szakmai sikert nem ért még el, mert pacuha. Volt már szimplakerti Lemming, Garázsband fellépő, de legfőképpen babos tócsni. Marci című száma egyszer felkerült a Mercedez-Benz Fashion Week lejátszási listájára, amit a mai napig nem ért, hogy történt. Igazából sok mindent nem ért- és ezt a zavartságot igyekszik átadni koncertjei során a közönségnek.
https://gidnimrem.bandcamp.com/

A műsorváltozás és a beengedés jogát fenntartjuk! Nem toleráljuk a rasszizmust, homofóbiát, szexizmust és egyéb radikális nézeteket!

Belépő: 600 / 300 Ft

Ugrás az elejére