Belvárosi Kertmozi: Kék Pelikan filmvetítés és beszélgetés a MODEM-ben

2024. júl. 19. 21:00

 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt július 19-én 21 órakor a MODEM belső kertjébe!

Mit ér a szabadság, ha nem lehet élni vele?

Csáki László, a Magyar Filmszemlén és a Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon többszörösen díjazott, Balázs Béla-díjas író-rendező Kék Pelikan című filmjét hozza el a MODEM az Apollo Mozi közreműködésével a Belvárosi Kertmozi kiemelt alkalmára.

A Kék Pelikan című animációs dokumentumfilm 1988 Magyarországába repíti vissza a nézőt, amikor már mindenki igényelhet útlevelet, kinyíltak a határok, de sokaknak ez mégsem jelentett egyet a külföldre utazás szabadságával. A főszereplők olyan hétköznapi fiatalok, akik be akarják utazni Európát, de ezt nem tehetik meg pénz hiányában: a cselekmény bonyodalmát megalapozza erős kalandvágyuk és vonatjegyhamisításba kezdenek.
A film a vasfüggöny leomlása előtti időszakba, a vadkapitalizmus betörésének kis hazai közérzetébe nyújt betekintést. A számos nemzedék életét meghatározó társadalomtörténeti időszakot felelevenítő filmet a Hanyas vagy? című generációelméleti szemszögű tárlatunk egyes szálaihoz kapcsoljuk.

A vetítést követően Csáki László rendezővel beszélget Süli-Zakar Szabolcs a MODEM művészeti vezetője és a Hanyas vagy? című kiállítás kurátora, valamint Váczi Lilla médiaművész.

A film játékideje: 79 perc

Online jegyvásárlás az alábbi linken vagy a helyszínen: https://modemart.jegy.hu/program/belvarosi-kertmozi-kek-pelikan-164501

Ha a filmet az esőhelyszínen vetítjük, a jegyet visszaváltani nem áll módunkban! Megértéseteket köszönjük!

A látogatók részvételükkel elfogadják, hogy a programok során hang- és képfelvételek készülnek, amelyeket a MODEM felületein promóciós céllal felhasználhatunk.

Ugrás az elejére