Bemutatjuk: MODEM SPOT Budapest

2022. jún. 10. 18:30

MODEM SPOT BUDAPEST: Június 10-én, pénteken bemutatjuk a MODEM új helyszínét!

Várunk titeket sok szeretettel az első budapesti eseményünkön, ahol először prezentáljuk az új fővárosi helyszínünket, valamint beszélgetünk a 2018-as MODEM-díj két nyertesével, Schuller Judit Flórával és Dobokay Mátéval többek között a győztes pályázatról, az azzal járó római útjukról, illetve hogy az elmúlt négy évben milyen projekteken dolgoztak.

A belépés ingyenes.

2018 után újra meghirdetjük a MODEM-díjat, amelyet egy pályakezdő magyar alkotó nyerhet el. Ha magyarországi felsőoktatási intézményben szerezted művészeti diplomádat 2017. és 2022. között vagy idén fejezed be a tanulmányaidat, továbbá vállalod, hogy együttműködsz a MODEM-mel, betartod a határidőket és elfogadod a szakmai zsűri döntését, akkor küldd be pályázatod legkésőbb 2022. július 10-ig.

Bővebb információ a MODEM-díjjal kapcsolatban:
https://www.modemart.hu/modem-dij-2022/

 

A 2018-as nyertesek biográfiái:

Schuller Judit Flóra Budapesten élő képzőművész. 2018-ban szerezte MA diplomáját a helsinki Aalto Universtiy School of Arts, Design and Architecture fotográfia karán. Érdeklődése középpontjában az örökölt (traumatikus) emlékek és azoknak a személyes és kollektív emlékezetünkre, valamint identitásunkra gyakorolt hatása áll. Projektjeinek gyakran a családi örökség a kiindulópontja, célja pedig a feldolgozatlan múltbeli narratívákkal való kollektív megbékélés a személyes és családi elemeken, illetve mikrotörténeteken keresztül. Jelenleg az Aalto Universtiy ‘Contemporary Art’ szakának doktorandusz hallgatója.

Dobokay Máté egyetemi tanulmányait a Pécsi Tudományegyetemen és a Kaposvári Egyetem Fotográfia BA szakán végezte. Munkáit számos díjjal és ösztöndíjjal ismerték el: 2015-2016-ban Köztársasági Ösztöndíjat kapott, elődöntős volt 2015-ben a Leopold Bloom Képzőművészeti Díjon és 2017-ben az Esterházy Művészeti Díjon. 2014-ben tagja volt a pozsonyi OFF_Festival győztes csapatának. Legfiatalabb alkotóként mutatkozott be az IMPACT: Abstraction & Experiment in Hungarian Photography című kiállításon New Yorkban.

A látogatók részvételükkel elfogadják, hogy az esemény során hang- és képfelvételek készülnek, amelyeket a MODEM felületein promóciós céllal felhasználhatunk.

Ugrás az elejére