Café Kodály-est Bogányi Tiborral

2018. febr. 05. 18:15

Jazz és filharmonikus zenekar, amerikai ízek „pannon húrokon”, tisztelgés Bernstein, Gershwin és Copland emléke előtt a Café Kodály-közönségtalálkozón, a debreceni Kölcsey Központ szomszédságában, a MODEM Zöld Kilincs művészeti kávézójában, február 5-én (hétfő) 18.15-től, az esti Pannon Filharmonikusok-hangverseny előtt bő egy órával.

Vendégeink, Bogányi Tibor karmester és Balog József zongoraművész mesélnek a komolyzenei stenkről, a jazzes, lüktető, vad rodeós érzetekről, valamint az álmatag Dél hangulatainak hiteles tolmácsolásáról. Szó lesz Gershwin és Bernstein jazzaffinitásáról, az „amerikai Bartók”, Aaron Copland zenéjéről, és leginkább az kerül középpontba, a zenészek hogyan itatódtak át azzal a vérbeli amerikai feelinggel, mely Baranya fővárosában, vagy épp nálunk, a Kölcsey Központban New York-i levegőt varázsol a West Side Story zenei szvitje révén.

A középpontba Bernstein kerül, akinek a 100. születésnapját ünnepeljük idén. A Kodály Filharmónia Debrecen a közönséget is saját emlékek megosztására hívja. Akik látták hangversenyen 1983-ban, netán 1948-ban Budapesten tinédzserként – esetleg ők cipelték vissza a szállodába fergeteges koncertje után a vállukon –, szóljanak hozzá, itt a helyük, hogy közösen idézzük meg az amerikai karmester-polihisztor zsenijét és máig tartó hatását.

A beszélgetéseket Gróf Miklós vezeti.

A belépés ingyenes.

Ugrás az elejére