Café Kodály-est Kovács Jánossal

2018. febr. 06. 18:15

Puccini-életmű ellenállhatatlan zanzában, avagy nagy ívű dallamok a Kölcsey Központban február 6-án (kedd) 19.30-tól – erre az élményre hangol rá 18.15-től a következő Cafe Kodály közönségtalálkozó a MODEM Zöld Kilincs művészeti kávézójában. Vendégeink Kovács János karmester, az esti hangversenyen fellépő énekművészek, valamint Potyók Tamás festőművész lesznek.

Hangolódjon a Pillangókisasszony, a Gianni Schicchi, a Bohémélet, a Tosca és a Turandot legszebb melódiáira hiteles előadók segítségével. Elevenítsük fel együtt e darabokhoz, a legendás előadásokhoz, a gyönyörű hangokhoz kötődő legszebb emlékeinket.

Szakavatott segítségünk, beszélgetőpartnerünk  zenei oldalról Kovács János, az est karmestere, a Magyar Állami Operaház főigazgatója lesz. S hogy a Gesamtkunstwerk-érzettel se maradjunk adósok, Potyók Tamás debreceni festőművész beszél majd a kép és zene meghitt kapcsolatáról, a karmesteri pálca- és az ecsetkezelés hasonlóságairól vagy épp eltéréseiről. A festő elhozza magával az erre az alkalomra készült, római Angyalvárat ábrázoló képét, teljessé téve ezzel a várhatóan nem mindennapi Puccini-élményt.

A beszélgetést Gróf Miklós vezeti.

A belépés ingyenes.

Ugrás az elejére