Csend király – Firkalak

2018. máj. 13. 10:00

Élt egyszer egy csendes természetű király, kit minden reggel zenekar ébresztett.  Bár nem szerette ezt a szokást, mégis tiszteletben tartotta e családi hagyományt. A hálótermébe tíz ajtó vezetett, melyek reggelente kicsit tompították a koncert teremből kiszűrődő zene erejét. Egyik nap viszont egy új tubás fiú érkezett, ki sajnos túl lelkesen fújta hangszerét. Az álmából felriadt király mérhetetlen haragra gerjedt és örök csendet követelő törvénnyel sújtotta a palota lakóit. A zenészeket kiűzte a kastélyból, melynek fekete vaskapuja azóta is zárva van. A szigorú szabályok ellenére mégis lehet hallani a szolgáló lányok lépteit és halk suttogásukat.

A foglalkozás során Várnai Gyula Rewind című kiállításában barangolunk, ahol mi is e fiktív történet részesévé válunk.

Szeretettel várjuk minden második vasárnap a 6-9 éves gyerekeket a Firkalak című programra. A művészetpedagógiai foglalkozás ideje alatt a gyerekeket kísérők félárú jeggyel tekinthetik meg az adott kiállítást.

További információ Csőke Kitti művészetpedagógusnál a csoke.kitti.modem@gmail.com e-mail címen vagy a +36/20 339-38-40-es telefonszámon kérhető.

Belépő: 300 Ft

Ugrás az elejére