DE-BTK x MODEM

2022. dec. 07. 14:00

A debreceni felsőfokú művészképzés palettája soha nem volt teljes: az egyetemen létezik zeneoktatás és építészképzés, de a vizuális médiumokkal foglalkozó felsőoktatás helyzete csupán kérdésként kerül felszínre több évtizede újra és újra. S talán érdemes lenne nem is csupán a kifejezett művészképzésről, hanem a művészet eszközrendszerén keresztüli általánosabb értelemben vett oktatást is megvitatni, a művészettel nevelést.

2022-ben a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ együttműködésben a Debreceni Egyetem BTK újonnan létrehozott Művészeti Központjával kurzust hirdetett egyetemisták számára, akik szabadon választható tárgyként vehették fel az előadássorozatot.

Terveink szerint a 2022/2023-as tanév tavaszi szemeszterében párhuzamos és intenzívebb csoportmunkával, szemináriumokban folytatjuk együttműködésünk.
A kurzus zárásaként 2022. december 7-én, 14.00-tól a MODEM második emeleti kiállítóterében egy kerekasztal-beszélgetés formájában kívánjuk feltárni a kurzus eredményeit, ugyanakkor szeretnénk párbeszédet kezdeményezni a debreceni művészeti képzés kérdéseiről, különös tekintettel a művészeten keresztül történő oktatásról, művészettel nevelésről.

A kereksztal résztvevői:
A MODEM–BTK Művészeti Központ kurzusának hallgatói
Huszthy Edit, a DE Műszaki Kar, Építészmérnöki Tanszékének oktatója
László János, a Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium művésztanára
Vizi Katalin, a MODEM ügyvezetője
Süli-Zakar Szabolcs, a MODEM művészeti vezetője
Don Tamás, a MODEM vezető kurátora
Török Krisztián Gábor, a MODEM kurátora
Kovács Edward, a MODEM kurátorasszisztense
Vigh Levente, a MODEM videográfusa

Moderál: Lakó Zsigmond, a DE BTK Művészeti Központ mb. igazgatója

Helyszín: MODEM 2. emeleti kiállítótér

Minden érdeklődőt szívesen látunk!

A program ingyenes!

Ugrás az elejére