Debreceni galériás körút 3.0

2020. jan. 23. 15:00

Folytatódik a Bán Imre Kultúratudományi Szakkollégium nagysikerű sorozata – ezúttal nem csak tárlatvezetésre számíthatnak a résztvevők, hanem elsők között pillanthatnak be egy debreceni magángaléria születésébe és egy megnyitón is részt vehetnek.

Most is a b24 Galériában indul az esemény, mégpedig az Új hullám 2 című kiállítással, ahol olyan művészeti egyetemeken tanulók munkái láthatók, akik a város kötelékéből indultak. A kiállításon a sajátos formanyelvű művek tematikai és technikai változatossága ellenére is érezhető egyfajta nemzedéki érzület.

A megnyitásra váró Diagonal Galéria Rácz Róbert debreceni autodidakta festő egyszemélyes projektje, aki jelenleg műteremként használja a majdani kortárs minikiállítóteret. Ez lesz az első hivatalos program, ahol a galériás beavatja az érdeklődőket terveibe, s saját festményeiről is mesél.

A MODEM-ben a tavalyi Debreceni Nemzetközi Művésztelep zárókiállítására látogatunk el, amely az Anyag címet kapta, hiszen a DNM résztvevői 2019-ben azzal a kérdéssel foglalkoztak, hogy mi is a művészet anyaga: kiindulópont vagy puszta hordozó? A művek mintha ennek viszonylagosságát hangsúlyoznák.

A program a Kölcsey Központ Bényi Árpád-termében zárul, ahol 17 órakor nyitják meg a régió művészeinek évről évre fontos megmérettetésül szolgáló, zsűrizett seregszemle, a Debreceni Tavaszi Tárlat előző évi díjazottjainak kiállítását.

A vezetést Áfra János művészeti szakíró, a Debreceni Egyetem Irodalom- és Kultúratudományi Intézetének tanársegédje tartja.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A regisztrációs űrlap itt érhető el.

Ugrás az elejére