Esterházy Marcell: Timelines katalógusbemutató

2024. máj. 03. 18:00

Szeretettel várunk mindenkit Esterházy Marcell: Timelines című katalógusbemutatójára május 3-án 18 órától a budapesti ISBN könyv + galériában.

Program:

Kerekasztal-beszélgetés, melynek résztvevői:
Willem van de Ven, a kiadvány grafikusa, Mucsi Emese a kötet szerkesztője, Esterházy Marcell kiállítóművész és Don Tamás, a MODEM kurátora

Moderál:
Som Balázs filozófus, művészeti író

A Timelines című kiadvány a MODEM azonos elnevezésű debreceni kiállításának (2023. augusztus 26. – 2023. november 26.) katalógusaként jelent meg.
A magyar nyelvű, hiánypótló kötetben az Esterházy család történetének feldolgozása áll, amely a főnemesi család tagjainak befolyásossága révén sok szálon és szorosan összekapcsolódik a magyar és az európai történelemmel. Esterházy Marcell munkáiban jellemzően ezekkel a családi és talált archív anyagokkal dolgozik, azokat sajátítja ki és értelmezi újra, költői megoldásaiban egymás mellé helyezve a nagy történelmi narratívákat és a személyes családi történeteket.

A kötetben a kurátorok, Mucsi Emese és Don Tamás interjút készítettek a művésszel a kiállítás rendezésének időszakában, ahol megismerhetjük Esterházy Marcell életútját, inspirációit és művészeti felfogását.
Jelen kiadvány a szerzők tanulmányain túl nemcsak a kiállításon szereplő műveket és az azokhoz kapcsolódó kurátori kommentárokat tartalmazza, hanem egyszersmind azokat a munkákat is, amelyeket előbbieket kiegészítve Esterházy művészeti praxisának első húsz évébe engednek részletgazdag betekintést.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

A látogatók részvételükkel elfogadják, hogy az esemény során hang- és képfelvételek készülnek, amelyeket a MODEM felületein promóciós céllal felhasználhatunk. A műsorváltozás jogát fenntartjuk. 

Ugrás az elejére