Finisszázs és programnap

2022. ápr. 30. 16:00

Robotika, live act, borkóstolás és Cinthya Dictator

Apóriák finisszázs a MODEM-ben

Nagyszabású kiállításunk finisszázsán számos programmal várjuk vendégeinket április 30-án. A kicsiknek robotika foglalkozás, a nagyoknak borkóstolás és tárlatvezetés Cinthya Dictatorral, a zenekedvelőknek pedig live act koncert.

Programok:

16:00 – 18:00: Robotika foglalkozás a DrCode Debrecen Programozó Iskolával
17:00 – 18:00: Tárlatvezetés Cinthya Dictatorral
18:30 – 20:00: Borkóstoló Szentpéteri Attilával a Szentpéteri borászat és a Borháló jóvoltából
20:00 – 21:00: Barabás Lőrinc live act koncertje

A borkóstolás előzetes regisztrációhoz kötött, amit online jegyvásárlásnál meg is tudnak tenni az alábbi linken.

A kiállításról:

Tasnádi József asszociációkkal és vizuálisan generált történetekkel foglalkozik, imagetexteket hoz létre. Installációi, intervenciói és generatív digitális kísérletei vizuális esszék. Olyan vizuális esszék, melyek történetté, textuális narratívává íródnak át, ahol az értelmezés és a gondolattársítás gazdag, buja, nyílt mezői tárulnak fel.

Tasnádi inspirációját nem a művészeten belül, hanem azon kívül keresi. Rátalál dolgokra. Olyanokra, melyek spontán módon összekötik magukat olyan metatartalmakkal, mint a remény, az emlékezet, a halál, a közlés lehetetlensége, az idő, a jelenlét vagy annak a hiánya. E meghatározó kérdéskörökhöz kapcsolódva ugyanakkor a technológia és a művészet viszonyait is vizsgálja. A művészet anyagtalan vonatkozásaival, a mediális átírás módszereivel és vizualizációval kísérletezett, majd a multimédia installációk, illetve az újmédia felé fordult érdeklődése. Az utóbbi évek alkotásainak fókuszába az ember és a gép viszonya, a technológia, a metaforikus látásmód és a költői gondolkodás összefüggései kerültek. Olyan hibrid kortárs művészeti módszerekkel tematizál fontos kérdéseket, amelyekben szorosan összekapcsolódik a (tudományos) kutatás, a (művészeti) feldolgozás/reflexió és a poétikus szintézis igénye.

Online jegyvásárlás a modemart.jegy.hu oldalon, illetve az alábbi linken.

A látogatók részvételükkel elfogadják, hogy a programok során hang- és képfelvételek készülnek, amelyeket a MODEM felületein promóciós céllal felhasználhatunk.

Ugrás az elejére