Finn–magyar est a MODEM-ben

2017. nov. 25. 17:30

17.30 „Illatos” tárlatvezetés a Receptorokon

A Receptorok című kiállítás két kurátora, a Finnországban élő képzőművész, Kozári Hilda és Nagy T. Katalin vezetésével járhatjuk be a MODEM földszinti termeit. A művészettörténész az Antal–Lusztig-gyűjtemény kiállított műveiről beszél, és arról, hogy miért éppen ezek a munkák kerültek a mostani válogatásba. Kozári Hilda képzőművész pedig finnországi életéről, művészeti tevékenységéről, az itt bemutatott munkáiról mesél. Kozári Hilda beavatja a nézőket az illatok boszorkányos világába is, a Háromkirályok ajándékainak, az aranynak, a mirhának és a tömjénnek az illatát is érezhetjük. A tárlatvezetés egyik vendége a finn rendező és médiaművész, Maarit Suomi-Väänänen lesz, akitől megtudhatjuk, hogyan készült a finn nemzeti pitéről, a pirogról szóló filmje.

18.30 Válogatás Maarit Suomi-Väänänen filmjeiből

Maarit Suomi-Väänänen abszurd, humoros és sajátosan szép filmjeit több mint 40 országban mutatták be, és számos díjat is nyert különböző fesztiválokon. A debreceni közönség többek közt egy megszemélyesített fatuskó és egy hóval borított kisautó északi kalandjait élvezheti ez alkalommal.

19.30 Közvetítés és közvetlenség

Katalógusbemutatóval egybekötött beszélgetés Maarit Suomi-Väänänen-nel, Kozári Hildával és Nagy T. Katalinnal, közreműködik: dr. Salamon Ágnes, moderátor: Áfra János

A belépés ingyenes.

Ugrás az elejére