Fűszer Csemege feat. JazzaJ a MODEM-ben

2024. júl. 13. 19:00

A Dub Székház korábbi Fűszer Csemege estéi újra műsorra kerülnek a MODEM belső kertjében. A név jól kifejezi azt a zenei sokszínűséget, amit a Dub Székház tagjai képviseltek korábban is: egy este programjában, vagy éppen egy DJ szettben is jól megfér a jazz, az ambient, a roots reggae vagy akár a zajzene is. Nagy örömünkre ezen a nyáron a budapesti székhelyű JazzaJ-jal kooperálunk.
A JazzaJ egy 2011-ben koncertsorozatként indult zenei műhely, a magyar improvizatív zenei szcénát fogja össze. A zenészekből, szervezőkből, kurátorokból és más önkéntesekből álló csapat összekapcsolja és közös platformon mutatja be a free jazz, zaj-, kísérletező folk- és komolyzenészeket, akiknek közös eszköze az improvizáció. A JazzaJ és a Fűszer Csemege régen dédelgetett vágya válik valóra most ezzel az együttműködéssel.
Belépő: 990 Ft

** Program
19:00-21:00 — Mitoklin (chillstep, halfstep, liquid)
21:00-22:00 — JazzaJ: Gyárfás Attila, Bolcsó Bálint (elektroakusztikus improvizáció)
22:00-00:00 — Ohno! (psymbient, psytrance) Visual: blanche the vidiot

** Gyárfás Attila – Bolcsó Bálint
Bolcsó Bálint és Gyárfás Attila a magyar improv szcéna legaktívabb tagjai közé tartoznak. Gyökereik eltérőek – egy fókuszált, zörejekkel játékosan operáló jazzdobos és az elektronikus improvizációban felszabaduló zeneszerző találkozása akár a JazzaJ hangzó mottója is lehetne. Közös játékuk mégsem darabos vagy széttartó, inkább új minőséget hoz létre, amely az egyenletes ritmika helyett az emberi beszédre jellemző flow-t veszi alapul. 2019 óta játszanak duóban, 2022-ben jelent meg a szabad improvizáción alapuló Tabbis című lemezük, melynek darabjait egy-egy Babits-vers elolvasása után rögzítették.
Bolcsó Bálint – elektronika
Gyárfás Attila – dob
https://attilagyarfasbalintbolcso.bandcamp.com/album/tabbis

** Mitoklin
Mitoklin hivatalos működését, mint debreceni dj 2008-ban kezdte rádiósként a DNBPekseg és Sub.hu rádióknál, majd 2013 óta aktív tagja a Debrec’N’Bass csapatának. Főprofilja a drum&bass, de szívesen kísérletezik breakbeat, dubstep, ambient, és deep house ütemekkel is. Élőben zenéivel a közönség főleg a Roncsbár-ban találkozhatott, de többször megfordult már többek között a Modem, a Malter és a Víztorony falai között is. Időnként visszatérő fellépő a Campus Fesztiválon, mixei pedig a Tilos.hu rádióban is fel-feltűnnek.
A mostani Fűszer Csemegén ez utóbbi, kísérletező minőségében találkozhattok vele, a rendezvényt kellemes ambient és melódikus chillstep ütemekkel fogja felvezetni.

** OhNo!
Gyöngy Dániel (aka OhNo!) a Fűszer Csemege korábbi szeriájában, illetve más pszichedelikus zenei fesztiválokon (SUN, PsyFy) volt hallható. Elektronikus zenei szettjei a kortárs psybient, psydub, downtempo és psytrance világába invitálják a közönséget.

** blanche the vidiot
Péter Szabina és Bodnár János Kristóf audiovizuális projektje. 2020 óta készítenek kísérleti rövidfilmeket és video art munkákat ‘blanche the vidiot’ név alatt. Alkotásaikkal időről időre hazai és külföldi fesztiválokon, csoportos kiállításokon is találkozhatott a közönség (Wrong Biennale, Prague Biennale, Miami New Media Festival, CTM Berlin). ‘dj goodbye’ néven kísérleti elektronikus és ambient zenéket is csinálnak, legfrissebb EP-jük, a ‘retro running’ júliusban az UNSIGNED labelnél jelent meg. A Fűszer Csemege aktuális eseményén OnNo! szettje mögé fognak élőben immerzív videó-tripet varázsolni.

Sky, sear

** Jegyvásárlás a modemart.jegy.hu oldalon, vagy a helyszínen.

A műsorváltozás jogát fenntartjuk. A látogatók részvételükkel elfogadják, hogy a programok során hang- és képfelvételek készülnek, amelyeket a MODEM felületein promóciós céllal felhasználhatunk.

Ugrás az elejére