A GÉM/GAMEkapocs ll. titkai

2017. máj. 13. 15:00

15.00 Tárlatvezetés a GÉM/GAMEkapocs II. című tárlaton Nagy T. Katalin kurátorral

16.00 Nagy T. Katalin kurátor vendégei a tárlat művészei közül: Gaál József (képzőművész), Jász Attila (költő), Kő Pál (szobrász), Rabóczky Judit (szobrász)

17:45 Csomag III. – Turcsány Villő és Buday Enikő közös performansza

A két legutóbbi Antal–Lusztig-gyűjteményből válogató kiállításra egyaránt kortárs művészeket kért fel a kurátor, hogy segítsenek a kollekció darabjait reaktivizálni. A létrejött műpárok közötti kapcsolat alapja hol a közös vagy rokon gondolkozás, a motivikus egyezés, a hasonlóság, hol pedig közvetlen inspiráció, parafrázis, reflexió vagy éppen kurátori asszociáció áll a hátterében. A tárlat kurátora ezúttal olyan művészekkel beszélget, akik egymást is inspirálták valamiképp, így izgalmas háttér-információk kerülhetnek felszínre magáról az alkotási folyamat mibenlétéről is.

A Turcsány Villő koncepciója alapján megvalósuló performansz alatt Samuel Beckett A játszma vége és A megnevezhetetlen című munkáiból hallhatunk majd részleteket. „(H)a nem érezném úgy-ahogy a talpamat és a tenyeremet, amelytől még nem sikerült megszabadulnom, tojás alakúnak képzelném magam, bár nem olyan anyagból vagyok, mint a tojás, de azért hasonlíthat rá az alakom, két lyukkal, akárhol, csak ki ne durranjak.” (Samuel Beckett: A megnevezhetetlen)

Belépő: 600 / 300 Ft

Ugrás az elejére