Hány árnyalatban létezem?

2024. jún. 13. 17:00

Szeretettel várunk minden érdeklődőt június 13-án 17 órától Vizi Kata tárlatvezetésére és a Per Pillanat Playback Társulat előadására.

Megújulás és megújítás, a kreativitás újrafelfedezése: ezek a célkitűzések szolgálhatnak a monokróm festészet és a gyógyító színház találkozási pontjaiként.

A Per Pillanat Playback Társulat a MODEM-mel karöltve A szín képe, a kép misztériuma című kiállításhoz kapcsolódva egy olyan előadásra és tárlatvezetésre hívja a nézőket, amely a terek, a határok és a rétegek újragondolására biztat a művészetben és az életünkben is. Az esemény a képek terében történő felfedezéssel indul, majd a monokróm alkotások által felidézett hangulatok, érzések, történetek elmesélésével és visszajátszásával a nézőtéren folytatódik.

A művészet befogadása során gondolkodunk önmagunkról is, de ezt nem feltétlenül tudatosítjuk. Az előadás éppen ebben szeretne segíteni, illetve, hogy az egyéni élményeink mellett képesek legyünk megtalálni a közöset is, vagyis amikor nézőként és színészként nemcsak önmagunkkal, hanem egymással is találkozhatunk.

A társulatról:

A Per Pillanat Playback Társulat 2019 óta működik Debrecenben. A csapat akkor a 8. Országos Playback-színházi Találkozó szervezésére alakult, és az első fellépésünkre is a találkozó zárásaként került sor. Az alapító tagok közül négyen a folytatás mellett döntöttünk, és szerencsére kiváló társakkal egészültünk ki. A Covid-karantén a mi működésünket is visszavetette, de 2020 nyarán – a Karantémák előadásunkon – a közönséggel együtt dolgoztuk fel a karantén-élményeket, ami számunkra is nagy élményt adott.

A Rögtönzések Színházát J. L. Moreno alapította 1921-ben Bécsben, aki úgy gondolta, hogy a színháznak az egyéni és a társadalmi változásokba is be kell kapcsolódnia, ezért színházukban a nézők saját történeteit és a napi újsághíreket is megelevenítették. A műfaj a második világháború alatt téli álmát aludta, majd 1975-ben playback színház néven indult újra, amely ma is a spontaneitást és kreativitást fejlesztő, improvizációs és interaktív színházi formát jelenti.

Az előadás előtt a Maison Aux Pois mádi borászat gondoskodik arról, hogy felhőtlen hangulatban teljen a délután.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Online jegyvásárlás a modemart.hu oldalon.

A látogatók részvételükkel elfogadják, hogy az esemény során hang- és képfelvételek készülnek, amelyeket a MODEM felületein promóciós céllal felhasználhatunk. A műsorváltozás jogát fenntartjuk.

Ugrás az elejére