Hanyas vagy? I Kerekasztal-beszélgetés a műgyűjtésről

2024. jún. 01. 16:30

A Hanyas vagy? a MODEM közgyűjteményi anyagának első kiállítása, amely különböző generációk jellemzőiből kiindulva igyekszik feltárni egy-egy időszak alkotóinak – és a látogatóknak közös élményanyagát. A kiállítás ideje alatt arra teszünk kísérletet, hogy témák mentén fejtegessük tovább a tárlatban is boncolgatott generációs különbségeket vagy épp hasonlóságokat, párbeszédünkkel elősegítve a kölcsönös megértést.

Az első alkalom a műgyűjtésről, 4 gyűjtő és 4 generáció szokásairól szól, azzal a kíváncsisággal, vajon az különboző attitűdökben felfedezhető-e generációs különbség? Ha igen, melyek azok? Változik-e a gyűjtői hozzáállás vagy motiváció az évek során? Mi indít el egy fiatalt, hogy gyűjtői koncepciót fogalmazzon meg magának? Meddig vásárló és honnantól gyűjtő az ember? Mit gondolnak vendégeink a másik gyűjtői/generációs mintázatairól?
Ilyen és ehhez hasonló kérdésekről fog beszélgetni a délután háziasszonya és a kerekasztal moderátora, Vizi Kata (Gen Y).

Vendégei lesznek:
Elek Judit (Gen X)
Antal Péter (Gen B)
Kacsuk Péter (Gen /B)
Lits Levente (Gen Z)

Az esemény mindenki számára ingyenes.

További program a nap folyamán:
15:00 dr. Hoffmann Miklós matematikus tárlatvezetése A szín képe, a kép misztériuma című kiállításon

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

A látogatók részvételükkel elfogadják, hogy az esemény során hang- és képfelvételek készülnek, amelyeket a MODEM felületein promóciós céllal felhasználhatunk. A műsorváltozás jogát fenntartjuk.

Ugrás az elejére