Idő: DNM 2022 megnyitó

2022. nov. 12. 17:00

IDŐ DNM esemény

 

Mi a művészet ideje?

E kérdés köré szerveződött a 2006 óta működő Debreceni Nemzetközi Művésztelep idei programsorozata. A DNM úgy helyezte a hazai és nemzetközi művészek együttműködését és -gondolkodását, a közös(ségi) alkotótevékenységet előtérbe, hogy egyúttal a szélesebb közönség számára is betekintést nyújtott a tematikusan szerveződő szakmai munkába. A kéthetes tábor során a felkért alkotók és az előadók többek közt olyan kérdésekre keresték a válaszokat, mint hogy melyek a művészet lehetséges temporális vonatkozásai, mit jelent a művészet, az alkotófolyamat és a műtárgy időnek való kitettsége, mit tekinthetünk egy-egy artefaktum anyagi értelemben vett élettartamának, vagy hogy az időbeliséggel eleve rendelkező alkotás hogyan képes reflektálni az idő múlására, illetve hogyan az időben is változó befogadói és értelmezői stratégiák a műalkotásokra.

Az idei Debreceni Nemzetközi Művésztelep előadásain és workshopjain inspirálódott alkotásokból nyílik kiállítás november 12-én a MODEM-ben.

Program:

17:00 A kiállítást Csontó Lajos, Horányi Attila és Süli-Zakar Szabolcs művészeti vezetők nyitják meg rendhagyó tárlatvezetéssel egybekötve, a DNM művészeinek megszólításával

A DNM 2022 tagjai:

Benczúr Emese / Bilak Krystyna / Birkás Mona / Csörgő Attila / Donka Péter / Farkas Dénes / Koronczi Endre / Ladányi-Tóth Miklós / Tóth Kinga / Várhelyi Judit

Művészeti vezetők:

Csontó Lajos / Horányi Attila / Süli-Zakar Szabolcs / Vizi Katalin

Az esemény ingyenes!

A műsorváltozás jogát fenntartjuk. A látogatók részvételükkel elfogadják, hogy a programok során hang- és képfelvételek készülnek, amelyeket a MODEM felületein promóciós céllal felhasználhatunk. A Zöld kilincs kávézó átmenetileg nem üzemel.

Ugrás az elejére