Keserü 90.

2023. júl. 15. 16:00

A MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ Balatonudvari Önkormányzatával és az Együtt Balatonudvariért Egyesülettel közösen szeretettel meghívja a kiállítás megnyitójával egybekötött kerekasztal-beszélgetésre július 15-én, szombaton 16 órától Balatonudvariban.

Az EKF Keserü 90. – A balatonudvari sírkövektől a párizsi Pompidou Központig című köztéri fotókiállítása az idén 90. életévét betöltő Keserü Ilona és kivételes alkotótevékenysége előtt tiszteleg.

A művész közelgő születésnapjának évfordulója alkalmából 2023 tavaszán az életmű anyagából retrospektív kiállítást rendezett a budapesti Q Contemporary magánmúzeum. Az év során várható ünneplés Pécsett is, ahol a művész a sok évtizedes művészetpedagógiai programjának és a Pécsi Egyetem Művészeti Karán kialakított doktori iskola megalapításának köszönhetően különös tiszteletnek és megbecsülésnek örvend.

Ebbe az ünnepségsorozatba kapcsolódik be a Keserü 90 című köztéri fotókiállítás is, ami a Balatonudvari sírkövek mint a művész egyik legfontosabb inspirációs forrásául szolgáló emlékanyag köré szervezett esemény a debreceni MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ koordinálásával, az Együtt Balatonudvariért Egyesület együttműködésében valósul meg.

A projekt felkért kurátora Zsikla Mónika.

 

A kerekasztal-beszélgetés résztvevői:

 

Barabás Zsófi képzőművész, Keserü Ilona tanítványa

Ernszt András, a Pécsi Tudományegyetem Festészet Tanszék tanszékvezetője

Fehér Dávid művészettörténész, a KEMKI igazgatója

Valkó Margit, a Kisterem Galéria tulajdonosa,

Zsikla Mónika, a kiállítás kurátora

 

Moderál: Vizi Kata, a MODEM ügyvezetője

 

Helyszín: 8242 Balatonudvari, focipálya (a szív alakú sírkövekkel szemben)

 

Külön köszönet: Vidovszky Emma

Együttműködő partnerünk: Balatonudvari Önkormányzata, Együtt Balatonudvariért Egyesület, Kisterem Galéria, MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ, Pécsi Egyetem Művészeti Kar, Q Contemporary Collection, Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa

A kiállítás a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa támogatásával valósult meg.

Ugrás az elejére