Kiállításmegnyitó: 100 év természet. Tájképek és csendéletek az MBH Bank gyűjteményéből

2024. jún. 14. 19:00

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a 100 év természet. Tájképek és csendéletek az MBH Bank gyűjteményéből című kiállítás megnyitójára június 14-én 19 órakor a MODEM-be!

A kiállításról:

Az egyik legfontosabb ügy az emberiség számára a XXI. században a természet kérdésköre. Hogyan viszonyuljunk ehhez a csodálatos erőforráshoz, hogyan vigyázzunk rá, hogyan segítsük megújulni? A természethez való viszony rendkívül sokoldalú: tekinthetünk rá az élet alapjaként, a civilizáció nyersanyagaként, esztétikai élményként és felsőbbrendű univerzális kapcsolódásként egyaránt. Az 1990-es évektől induló MBH Banki gyűjteményből kialakított válogatás ezt a roppant fontos és összetett kérdéskört vizsgálja a magyar művészet mesterművei segítségével.

A művészet társadalmasításának eszközeként az MBH Bank törekvése, hogy a műremekekből álló gyűjteményét folyamatosan elérhetővé tegye a nagyközönség számára Magyarország szerte. A művészettörténet emblematikus darabjai így nem tűnnek el egy vállalati gyűjtemény süllyesztőjében, hanem a kultúra szövetének részei maradnak azáltal, hogy nagyvárosok kiemelkedő művészeti intézményeiben kurátori koncepciók mentén válnak láthatóvá. Az első lépés a debreceni MODEM-be szervezett kiállítás megvalósítása.

A kiállítás kurátora: Rockenbauer Zoltán

Program:

Köszöntőt mond Puskás András, az MBH Bank vezérigazgató-helyettese és Vizi Kata, a MODEM ügyvezető igazgatója. A kiállítást megnyitja Muladi Brigitta, művészettörténész.

A megnyitó minden vendégünk számára ingyenes!

A látogatók részvételükkel elfogadják, hogy az esemény során hang- és képfelvételek készülnek, amelyeket a MODEM felületein promóciós céllal felhasználhatunk. A műsorváltozás jogát fenntartjuk.

Ugrás az elejére