Kiállításmegnyitó: Emlékezni a jelenre – Berhidi Mária életműkiállítása a MODEM-ben

2024. júl. 20. 16:00

Szeretettel várunk minden érdeklődőt július 20-án 16 órára a MODEM-be!

A kiállításról:
Berhidi Mária a MODEM második emeleti kiállítóterében megnyíló retrospektív kiállítása teljességében kívánja feltárni a tavaly elhunyt alkotó kissé rejtőzködő, egyszerre érzékeny és érzéki konceptuális-minimalista szobrászati életművét, személyes és szakmai együttműködését alkotótársakkal (Imre Mariann, Lovas Ilona, Szíj Kamilla, Vojnich Erzsébet), valamint nagyhatású művészetszervezői munkásságát. Utóbbit megidézve felkértünk tizenhárom alkotót az Óbudai Társaskör Galériában eltöltött kurátori időszakából a kiállításon való részvételre.

Berhidi Mária első korszakában főleg női test-torzókat készített, melyek egyéni hangon, saját jogon jelenítették meg a női érzékenységet, testiséget, szexualitást. A tapintást igénylő, a követ bőrfelületszerűvé alakító, erotikus munkák jellemzően ingatagok, gyakran mozgathatók és mindig megőriznek valamennyit a kő nyers felületéből is, jelezve az anyag és az inspiráció természeti eredetét.

Az Emlékezni a jelenre című kiállítás áttekintést ad Berhidi Mária egyedülálló művészetéről és bemutatja a generációs társalkotókat, valamint kurátori személetének kapcsolódási pontjait.

Kiállító művész:
Berhidi Mária

Közreműködő alkotók:
Cséfalvay András, Deli Ágnes, Faa Balázs, Imre Mariann, Koller Margit, Koronczi Endre, Kútvölgyi-Szabó Áron, Lovas Ilona, Nagy Csilla, Richter Sára, Roskó Gábor, Szabó Ádám, Szanyi Borbála, Szíj Kamilla, Türk Péter, Vincze Ottó, Vojnich Erzsébet

Kurátorok:
Süli-Zakar Szabolcs – Andrási Gábor

A megnyitó programja:

16:00: köszöntőt mond Vizi Kata, a MODEM ügyvezető igazgatója

A kiállítást megnyitja: Aknai Katalin művészettörténész

Majd kurátori tárlatvezetés Süli-Zakar Szabolccsal és Andrási Gáborral

Szeretettel várunk mindenkit!

Az esemény mindenki számára ingyenes!

A látogatók részvételükkel elfogadják, hogy a programok során hang- és képfelvételek készülnek, amelyeket a MODEM felületein promóciós céllal felhasználhatunk.

Ugrás az elejére