Kicsiny Balázs: Időhúzás

2021. jún. 25. 17:00

Kicsiny Balázst a tragédia és komédia közötti folyamatos játék mentette meg a lineáris (élet)utak megkérdőjelezhetetlenségének és egysíkúságának monotonitásától. Látszólag a valóságból kilépve az önmaga teremtette, burleszk helyzetekben és művei rejtőzködő alakjainak sajátos belső világában oldódik fel. Ugyanakkor a külvilág megfigyelésétől soha, egyetlen percre se tudott elszakadni. Kicsiny Balázst a szellemi szabadság vágya és a határok átlépése késztette mindig cselekvésre. Munkáiban az abszurditás és az összes nem illő dolgok ütköztetése a legalapvetőbb kiindulás. Történeteket mozdít el eredeti idejükből, összefüggésrendszerükből és az egymástól távoli helyeken megtörtént eseményeket, szituációkat egy új felületen fűzi össze.

A kötetet Kicsiny Balázs művész, Bódi Kinga kurátor és a katalógus szerzője, valamint Süli-Zakar Szabolcs, a MODEM művészeti vezetőjé mutatja be június 25-én 17 órától.

A katalógust már most is megvásárolhatjátok a MODEM jegypénztárában, illetve a Zöld Kilincs kávézónkban. Ára 7.900 forint, de a bemutató alatt, illetve a Múzeumok Éjszakáján 20% kedvezménnyel vihetitek haza a kötetet.

Ugrás az elejére