Koltay Dorottya Szonja: A Dunában úszik egy Marcsa

2023. febr. 28. 18:00

A MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ nevében szeretettel meghívjuk Koltay Dorottya Szonja: A Dunában úszik egy Marcsa című pop-up kiállításának megnyitójára 2023. február 28-án 18 órától a budapesti MODEM SPOT-ban.

Köszöntőt mond Don Tamás, a MODEM vezetőkurátora

A művészről:

Koltay Dorottya Szonja a kiállítási lehetőséget a 2022-es MODEM-díj egyik nyerteseként érdemelte ki. A művész 2020-ban diplomázott a Magyar Képzőművészeti Egyetemen. Főként festészettel és videóval foglalkozik, különböző színházi produkciókban társalkotóként vesz részt. Munkáiban személyes történetekkel dolgozik. A privát narratívák nehezen hozzáférhető rétegeit vizsgálja. Családi viszonyokról, kapcsolatokról szólnak a munkái. „Azt babrálom, ami négy fal között, vagy olykor a falban van. Figyelem, hogyan-mikor mocorog Kőmíves Kelemenné.” Történeteiben a kiszolgáltatottság és az agresszió meghatározó tapasztalat. A munkákban az abszurditás jelenléte jellemző, segíti az áttételképzést, a nehezen elmondható tapasztalatok átfordítását. A MODEM SPOT-ban kiállított anyagának főszereplője Marcsa, egy hétköznapi alak, aki miközben csetlik-botlik, összemaszatolódik.

Az esemény ingyenes!

Helyszín: 1053, Budapest, Henszlmann Imre utca 5. 12-es lakás

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

A tárlat március 6-ig látható.

A műsorváltozás jogát fenntartjuk. A látogatók részvételükkel elfogadják, hogy az esemény során hang- és képfelvételek készülnek, amelyeket a MODEM felületein promóciós céllal felhasználhatunk.

Ugrás az elejére