Kötetlenül a kötelezőkről

2023. nov. 08. 17:00

Mitől függ, hogy egy könyv bekerül-e a kötelezők kánonába? Hány évesen érdemes olvasni az Iliászt vagy Jókait? Van helye a sci-finek, a fantasynek, a mangának és az irodalom más határterületeiről származó műveknek az iskolákban? Megszereti a diák az olvasást, vagy a kötelező jelleg távol tartja az irodalomtól? Csatlakozz te is a beszélgetéshez és vitassuk meg közösen ezeket a kérdéseket november 8-án.

A Tiéd itt a tér programsorozatunkon belül a BIKSZ közreműködésével a MODEM szabad irodalmi színtérré alakul egy szerda délutánra.

A témánk a gimnáziumi kötelező olvasmányokról fog szólni. A középiskolai irodalom órák sokaknak lehetőséget biztosítottak különböző könyvek megismerésére, rajtuk keresztül akár új érdeklődési körök megtalálására, más diákok számára azonban csak fájdalmas napokat vagy átlaguk lerontását eredményezték. Te hogy élted meg az irodalom órákat? Kíváncsiak vagyunk a ti tapasztalataitokra is. Gyertek el és beszéljük át!

A megközelíthetőleg 50 perces közös diskurzust egy 40 perces szakmai tanácskozás követi Tóth Áron Tamással, magyar és történelem szaktanárral, internátusi nevelővel.

Moderál: Kosina Dávid, DE-ÁJK hallgató, a Bán Imre Kultúratudományi Szakkollégium diákelnöke

A Tiéd itt a tér programunkról:

A MODEM legújabb kéthetente jelentkező programsorozata lehetőséget nyújt olyan debreceni civilek, egyetemisták, pedagógusok, kreatívok, a város kulturális életében résztvevők számára, akik szívesen szerveznének valamilyen kulturális eseményt.

Az esemény mindenki számára ingyenesen látogatható.

A műsorváltozás jogát fenntartjuk. A látogatók részvételükkel elfogadják, hogy a programok során hang- és képfelvételek készülnek, amelyeket a MODEM felületein promóciós céllal felhasználhatunk.

Ugrás az elejére