Kurátori praxisok Magyarországon a rendszerváltás után

2023. szept. 14. 18:00

 

Az AICA Magyarország a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központtal együttműködve indítja el programsorozatát, ahol szakmai beszélgetések formájában tárja fel az elmúlt harminc év meghatározó hazai kurátori praxisait. Elképzelésünk szerint az eseménysorozat többek között azért is generálhat szakmai figyelmet, mert olyan kurátori pályaképek és ezekhez kapcsolódó gyakorlatok bemutatására vállalkozik, amelyek aktívan alakították a rendszerváltás utáni időszak hazai kortárs képzőművészeti közegét.

A MODEM az elmúlt másfél évben több projekttel is jelentkezett Budapesten – MODEM Spot néven –, elsősorban különböző pop-up tárlatok, beszélgetések és képzőművészeti egyetemekre járó hallgatóknak szóló workshopok formájában. Ennek a törekvésnek a folytatása az AICA-val való közös beszélgetéssorozat is.

Első alkalommal Mélyi József tart bevezetőelőadást, amelyben felvázolja a ’80-as és ’90-es évek intézménytörténeti kontextusát, illetve bemutatja az időszak szempontjából meghatározó művészettörténészeket, kurátorokat.

Az események helyszíne: Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay Terem

Az előadásról és a beszélgetésekről hangfelvétel készül.

Részvételi szándékát kérjük, jelezze az alábbi e-mail címen szeptember 12-ig: don.tamas.milan@modemart.hu

A félév menete:

Szeptember 14.: Mélyi József bevezető előadása, 18 órától

Szeptember 28.: András Edit

Október 12.: Hegyi Dóra

Október 30.: Bencsik Barnabás

November 16.: Páldi Lívia

November 30.: Angel Judit

December 14.: Székely Katalin

Ugrás az elejére