LUGAS – Képzőművészeti programsorozat felnőtteknek

2018. szept. 08. 11:00

2017. szeptemberében rendhagyó képzőművészeti programsorozatot indított a MODEM és a B24 Galéria. A workshopok célja, hogy a résztvevők más nézőpontból szemléljék közvetlen és tágabb környezetüket, elgondolkozzanak a kiállító művészek és a kurátorok koncepcióján, illetve önálló véleményt formáljanak a két kiállítóhelyen bemutatott képzőművészeti alkotásokról. A művek megtekintése, a róluk folytatott diskurzus, valamint a saját alkotói tevékenység lehetőséget teremt a fantázia, a kreativitás, a figyelem, az empátia és a kommunikáció erősítésére.
Idén ősszel az Impressziók. Monet-tól Van Goghig, Matisse-tól Warholig című kiállításon folytatjuk a programsorozatot, amelyen négy alkalommal más-más szempontból tekintjük meg a Johannesburgi Művészeti Galéria gyűjteményét.

Litográfiától a képregényig
2018. szeptember 8., szombat 11 óra

A Johannesburgi Művészeti Galéria legszebb darabjait népszerűsíteni szeretnénk. A festményekből papírdúcok és hengerek segítségével fekete-fehér képeslapokat készítünk, hogy azok is megismerhessék a kiállított képeket, akik nem tudnak eljutni a MODEM-be. A képek kicsinyítése és sokszorosítása közben foglalkozunk a rész és az egész, a nyomtatás és az érték fogalmával.

Szalonmakett
2018. szeptember 8., szombat 14 óra

Képzeljük el, hogy a MODEM-ben látható Impressziók című kiállítás anyagának egy részét egy kisebb galériában szeretnék bemutatni. Saját kiállításunkhoz egy mindenki számára érdekes, aktuális és rendhagyó koncepciót találunk ki, melyhez nemcsak festményeket és szobrokat válogathatunk a Johannesburgi Művészeti Galéria gyűjteményéből, hanem elkészíthetjük galériánk makettjét is.

A workshopokat Schopp Ildikó szociálpedagógus és Szabics Ágnes képzőművész vezeti.

Koncepció: Függőkert MKI

Ugrás az elejére